2 Nisan 2012 Pazartesi

İstanbul'dan Edirne'ye Kültür Turu...

Edirneİstanbul - Edirne Turumuza
Davetlisiniz
     29 Nisan Pazar günü sabahı yola çıkılacak. Yaklaşık 3 saat sürecek olan yolculuğumuzda, kek, meyve suyu vs. ikramlarımız olacak.
     Edirne’ye varınca ilk durağımız Edirne savunmasında önemli yer tutan Şükrü Paşa’nın anıtı ve müze olarak düzenlenen tabyalar. Görkemiyle insanı büyüleyen Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, yazılarıyla tanınan Eski Camii ve mimari açıdan yeni bir çağ başlatan Üç Şerefeli Camiyi gezeceğiz. Öğlen namazı da bu camilerden birinde kılınacak.
     Doğu Alman mimarisinin tüm özelliklerini taşıyan Eski Gar ve Lozan Anıtını ziyaret ettikten sonra izin alınıp Karaağaç Pazar Kapı sınır karakolu gezilecek ve akabinde öğle yemeğine geçilecek.
     Arasta, Kapalı Çarşı, Ali Paşa Çarşısı ve Bedesten gibi tarihi çarşılarda serbest gezilecek, dileyenler diledikleri yerlerden alışveriş yapabilecekler…
     II. Beyazit’in inşa ettirdiği ve içinde Cami, Medrese, Bimarhane (akıl hastanesi), Tabhane (dinlenme yeri) ve Aşevinin bulunduğu Beyazit Külliyesi gezildikten sonra Muradiye Camiine geçilecek ve ikindi namazı kılınacak.
     Ardından Balkan Şehitliği, Saray içi ve müzesi gezildikten sonra Meriç kıyısına gidilecek. Dingin akan Meriç’in kıyısında yudumlayacağımız çaylarımızın bitiminde, akşam 17:00 gibi İstanbul’a hareket ediyoruz. Akşam namazı dönüşte mola verilecek bir yerde kılınacak.
     Dönüşte de otobüste ikramlar olacak...

29 Nisan Pazar Sabahı İstanbul’dan Hareket Noktaları:
Tuzla (E5 Kavşağı İETT Durağı)
Pendik (E5 Kavşağı İETT Durağı)
Kozyatağı (Carrefour önü İETT durağı)
4. Levent (İETT Durağı)
Eyüp (E5 Haliç Köprüsü Çıkışı İETT Durağı)
Bakırköy (E5 deki Ömür Restaurant’ın önü)
Avcılar (İÜ. Kampüsü önü)
 
ÖDEME SEÇENEKLERİ:
Nakit - Kişi Başına : 65.00.TL.
0-2 yaş arası ücretsiz, 2-6 yaş arası (otobüste koltuk tahsis edilmemek kaydıyla) : 25.00. TL.
Fiyatlara KDV. Dahildir.
FİYATA DAHİL OLANLAR:
     Otobüsle gidiş-dönüş, Edirne’de rehber eşliğinde geziler, sabah giderken ve akşam dönerken otobüste ikramlar, öğlen yemeği (güzel bir mekanda çorba, salata, garnitür, yemek, ayran veya kola-gazoz vs. ve tatlı
adresimize ad, soyad, cep tlf. numaranızı ve
kaç kişi olacağınızı yazarsanız
sizi arayıp bilgilendiririz…

Hiç yorum yok:

03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avan...