19 Ağustos 2012 Pazar

BAYRAM MESAJI

GÖNÜL ERLERİ’NE
RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
 
     Sevgili Gönül Erleri Kardeşlerimiz!
     Rahmetiyle bizleri kucaklayan, şefkatiyle bizleri bir araya toplayan, huzur ve güven ortamında ibadet etmemizi sağlayan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'i geride bırakarak; sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı bayrama kavuşmuş bulunuyoruz. Bizi, bu kutlu günlere ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun.
 
     Muhterem Gönül Erleri Kardeşlerimiz!
     Ramazan ayında büyük bir sınavdan geçtik. Rahmet pınarlarından doya doya içtik. Kur’an sedalarıyla ruhlarımız beslendi. Ezan nâmeleriyle gönüllerimiz süslendi. Mukabeleler, bizi on dört asır öncesine götürdü. Teravihlerdeki manevi hava ruh dünyamıza oturdu. Oruçlarla nefislerimizi yendik. Sahurlarla bereketlendik. İftar davetleriyle, zekât ve fitrelerle paylaşmayı öğrendik. Camilerimiz cemaatle, gönül dünyamız sevgi ile dolup taştı. Dualarımız, senalarımız arşa ulaştı. Kardeşlik, dayanışma, yardımlaşma duygularımız güçlendi. Ruhlarımız mânâ âlemlerine yükseldi. İbadet zevkini tattık. İrademizi kontrol altına aldık. Meşru olmayan istek ve arzuları bir kenara attık.
 
     Değerli Gönül Erleri Kardeşlerimiz!
     Ramazanda, Peygamberimiz (s.a.s)’in, “Oruç bir kalkandır.” öğüdüne kulak verdik. Oruç sayesinde günahlardan korunduk. Ramazanda iyi huylar edindik. Güzel ahlak sahibi olmak için gayret sarfettik. "Birimizin derdi hepimizin, hepimizin derdi birimizin ilkesi"ni benimsedik. “Kendiniz için istediğinizi mümin kardeşiniz için istemedikçe, gerçekten iman etmiş olamazsınız.” buyuran Rahmet Peygamberinin tavsiyesine uyduk. “Müminler kardeştirler.” ilahi fermanını hücrelerimize kadar hissettik. Rabbimizin, “Bin aydan daha hayırlı olduğunu” haber verdiği Kadir gecesinde Kur’an’ın nuruna boğulduk. O’nu anlamaya, kavramaya, hayatımıza uygulamaya koyulduk.
 
     Gönüller Fetheden Gönül Erleri Kardeşlerimiz!
     Nur ve feyiz iklimi, sabır, sebat, iyilik ve paylaşma mektebi olan Ramazanda, gönüllerimiz sağanak sağanak inen rahmet damlalarından nasibini aldı. İnanan gönüller, sevdalı kalpler nur denizine, rahmet deryasına, huzur iklimine daldı. İşte böyle güzelliklerle dolu bir ayın sonunda, nihayet bayrama ulaştık. Şükürler olsun Rabbimize ki bayram sevincini yaşıyoruz.
     Bayramlar, nefis muhasebesinden ve sabır imtihanından başarıyla çıkmamızın simgesi olan kıymetli anlardır. Bayramlar, büyüklerin ellerinin öpülüp dualarının alındığı, küçüklerin sevinçlerine ortak olunduğu, komşuluk duygularının güçlendiği, kimsesizlerin sahiplenildiği, yetimlerin başlarının okşandığı mutlulukla dolu günlerdir. Bayramlar, birlik-beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının tezahür ettiği zamanlardır.
 
     Yiğit Kardeşlerimiz!
     Bayram vesilesiyle kötü huylarımızı bir kenara atalım. İyilikleri, güzellikleri, güzel hasletleri öne çıkaralım. Kırgınlığa, dargınlığa, küskünlüğe son verelim. Kardeşliğimizi pekiştirelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Birbirimizi Allah için sevelim, Allah için affedelim. Kimsesizlerin yardımına koşalım. Açlık, susuzluk, darlık ve zulüm çeken kardeşlerimize yardım eli uzatalım ve bol bol dua edelim. Efendimizin şu emrini kendimize şiar edinelim: “Birbirinizle ilgiyi kesmeyin! Birbirinize sırt çevirmeyin! Birbirinize kin gütmeyin! Birbirinize haset etmeyin! Allah'ın size emrettiği gibi kardeş olun!”.
 
     Her günümüz bayram sevinciyle dolsun. Gönlümüz Kur’an ve iman nuruyla neş’e bulsun. Daha nice bayramlara huzur ve mutluluk içinde kavuşmak dileğiyle bayram, milletimize ve tüm İslam âlemine mübarek olsun.
MGYK

Hiç yorum yok:

17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Tur      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avano...