22 Nisan 2013 Pazartesi

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı 275 Personel Alınacak

SOSYAL GÜVENLİK DENETMEN YARDIMCILIĞI
GİRİŞ SINAVI DUYURUSU 

     Sosyal Güvenlik Denetmeni olarak yetiştirilmek üzere, SGK'nın taşra teşkilatına 275 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı alınacak. 


     I- BAŞVURU ŞARTLARI
     A. Özel Şartlar 
1. 200 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı
1. 1. En az dört yıllık eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim 
kurumlarından mezun olmak. 
1.2. ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 veya 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP113 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 2 katı 400 aday arasına girmek. (son sıradaki adayla eşit puana sahip adaylar sınava çağrılacaktır.) 

2. 75 adet Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcısı

2.1. En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yüksek öğretim kurumlarının matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak. 
2.2. ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 veya 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden, KPSSP75 puan türünden 75 ve üzeri puan almış olmak ve kontenjanın 2 katı 150 aday arasına girmek. (son sıradaki adayla eşit puana sahip adaylar sınava çağrılacaktır.) 

     B. Genel Şartlar

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları haiz olmak. 
2. Sınavın yapıldığı gün itibarıyla otuzbeş yaşını doldurmamış olmak 
3. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak. 
4. Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel hali bulunmamak. 
5. Adli sicil kaydı bulunmamak. 
6. Kurumca açılan giriş sınavlarında iki defadan fazla başarısız olmamak. 

     II- BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE İSTENİLEN BELGELER

     Adaylar, 22 Nisan 2013 ile 03 Mayıs 2013 tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfası ( http://sinavbasvuru.sgk.gov.tr ) üzerinden açık ve eksiksiz olarak dolduracakları sınav başvuru formunun çıktısını alarak, aşağıda istenen belgeler ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresine posta ile veya hafta içi 9.00 - 17.00 saatleri arasında şahsen  başvuruda bulunabileceklerdir. Eksik veya usulüne uygun olarak hazırlanmayan belgeyle yapılan müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmelerde başvurular dikkate alınmayacaktır. İstenen Belgeler:

1. www.sgk.gov.tr adresinden II. maddede belirtilen resmi internet sayfası üzerinden 
doldurup imzalanacak Başvuru Formu. 
2. Öğrenim veya çıkış belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği. 
3. KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği. 
4. 2 adet fotoğraf. (4,5X6 ebadında) Aslı ibraz edilmek kaydıyla getirilen belgelerin fotokopileri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimizden, şahsen başvuru yapacak adaylar için İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgileri bulunan başvurular ile şartları taşımadığı halde yapılan başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru tarihi olarak, internet üzerinden doldurulan sınav başvuru formu ve eklerinin, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı evrakına giriş tarihi esas alınacaktır. 

     III- SINAVIN ŞEKLİ

     Sınav, adayların IV bölümünde belirtilen sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi ve bir konuyu kavrayıp özetleme ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden ayrı ayrı değerlendirilmek suretiyle sözlü olarak yapılacaktır. 

     IV- SINAVIN KONULARI

     a) Kamu maliyesi: 
1) Maliye teorisi (kamu gelir ve giderleri, kamu borçları ve bütçesi). 
2) Maliye politikası. 
3) Vergi hukuku ve Türk vergi sistemi. 

     b) İktisat:

1) İktisat teorisi (mikro iktisat, makro iktisat ve iktisadi analiz). 
2) İktisat politikası. 
3) Para teorisi ve politikası. 
4) Uluslararası iktisat. 
5) Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar. 

     c) Hukuk: 
1) Anayasa hukuku. 
2) Medeni hukuk (aile hukuku ve miras hukuku hariç). 
3) Borçlar hukuku. 
4) Ticaret hukuku (ticari işletme hukuku, şirketler hukuku ve kıymetli evrak hukuku). 
5) İdare hukuku ve idari yargılama usul hukuku. 
6) İş ve sosyal güvenlik hukuku 

     ç) Muhasebe:

1) Genel muhasebe. 
2) Mali tablolar analizi. 

     d) Matematik, istatistik ve aktüerya bölümlerinden mezun adaylara, mezun olunan 
bölüme ilişkin alan bilgisi.

     V- SINAVIN YERİ VE TARİHİ
     Sınav 28-31/05/2013 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olup, sınava girmeye hak 
kazanan adayların listesi ve sınav tarihleri 13/05/2013 tarihinde www.sgk.gov.tr internet 
adresinde ilan edilecektir.

     VI- DEĞERLENDİRME 
Sınav, Komisyon tarafından değerlendirilecek olup, başarılı sayılmak için Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Sınav sonucu belirlenen başarı listesi www.sgk.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. 

     VII- DİĞER HUSUSLAR
     Giriş sınavı sonucunda başarılı olan adayların, tebliğ tarihinden itibaren, belirtilen belgeler ile on gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atamaları yapılacaktır. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur. İlanen duyurulur.
Yukardaki mavi renkli başlığı tıklayıp
TC. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden
Giriş Sınavı için başvuru yapabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

07-08-09-10 Mart İSTANBUL - BOSNA TURU (THY ile)

07-08-09-10 Mart 2024 BOSNA KARADAĞ TURU (THY ile ve VİZESİZ) 3 GECE / 4 GÜN 4* lı OTELLERDE KONAKLAMA Saraybosna - Konjic – Blagaj - Mosta...