18 Eylül 2014 Perşembe

TSE PERSONEL ALIMI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU (20 Uzman Yardımcısı, 3 Denetçi)

Türk Standartları Enstitüsünden:
TSE PERSONEL ALIMI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

     Enstitümüzde istihdam edilmek üzere sözlü sınavla aşağıdaki tabloda belirtilen programlardan mezun, 20 TSE Uzman Yardımcısı ve 3 Denetçi Yardımcısı olmak üzere toplam 23 personel alınacaktır.

Sıra No

Öğrenim Durumu
Puan Türü
Kadro Unvanı
Alınacak Personel Sayısı

1

İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

P-3
TSE Uzman Yardımcısı

1

2

İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

P-6
TSE Uzman Yardımcısı

1

3

Kimya lisans programından mezun olmak.
P-6
TSE Uzman Yardımcısı

1

4

Kimya Mühendisliği lisans programından mezun olmak.
P-6
TSE Uzman Yardımcısı

1

5

Makine Mühendisliği lisans programından mezun olmak.
P-3
TSE Uzman Yardımcısı

1

6

Makine Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

P-6
TSE Uzman Yardımcısı

3

7

Tekstil Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

P-6
TSE Uzman Yardımcısı

1


8
Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.


P-6
TSE Uzman Yardımcısı


3

9

Mimarlık lisans programından mezun olmak.

P-3
TSE Uzman Yardımcısı

1

10
Elektrik Öğretmenliği veya Elektrik İşleri Öğretmenliği lisans programından mezun olmak.

P-6
TSE Uzman Yardımcısı

1

11

Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

P-6
TSE Uzman Yardımcısı
3

12

Herhangi bir mühendislik lisans programından mezun olmak.

P-3
TSE Uzman Yardımcısı
1

13
Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunu olmak.

P-65
TSE Uzman Yardımcısı
2
14
Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunu olmak.
P-109
Denetçi Yardımcısı
2
15
Endüstri Mühendisliği lisans programından mezun olmak.
P-8
Denetçi Yardımcısı
1
TOPLAM
23

  • I. BAŞVURU ŞARTLARI:
Sözlü sınava başvuruda bulunabilmek için;

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.

2) Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak (Sözlü sınava başvuran adaylardan; yukarıda belirtilen öğrenim programı dışında müracaat eden adayların müracaatları geçerli sayılmayacaktır.).

3) Tablonun 1 inci ve 9 uncu sıralarında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, en az iki yıl şantiye tecrübesinin bulunması zorunlu olup tecrübesini gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü ve şantiyede çalıştığına dair yazı vb.) başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

4) Tablonun 5 inci sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, Mekanik Tesisat Mühendis Yetki Belgesi ile en az iki yıl şantiye tecrübesinin bulunması zorunlu olup tecrübesini gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü ve şantiyede çalıştığına dair yazı vb.) ve Mekanik Tesisat Mühendis Yetki Belgesinin başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

5) Tablonun 6'ncı sırasında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, kaynak inspektörlüğü veya kaynak mühendisliği sertifikasına sahip olunması ve A tipi muayene kuruluşunda en az 2 yıl çalışılmış olunması zorunlu olup sertifika ve tecrübeyi gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü vb.) başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

6) Tablonun 12 nci sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son iki yıl içerisinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)'ndan Fransızca alanında en az (B) ve İngilizce alanında en az (C) seviyesinde puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olunması ve buna ilişkin belgelerin başvuru formuna eklenmesi zorunludur.

7) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01/01/1979 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak).

8) TSE Uzman Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığı kadroları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 06-07 Temmuz 2013 veya 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavlarında (KPSS), Tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

9) Adaylar, tabloda yer alan kadrolardan sadece biri için başvuruda bulunabilecektir. Aynı aday tarafından birden fazla kadro için başvuru yapılması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

10) Türkiye'nin her yerinde devamlı olarak görev yapmasına sağlık açısından engeli bulunmamak.

11) Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yüksek öğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.

12) Başvuruların geçerli olabilmesi için başvuru süresinin son günü itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyinden mezun olunması zorunludur. Başvuru süresinin son günü itibarıyla mezun durumda bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

  • II - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ
1) Sözlü sınava katılmak isteyen adaylar, 23 Eylül 2014 - 09 Ekim 2014 tarihleri arasında Enstitünün resmi internet sitesinde yer alan (http://www.tse.org.tr - http://tseuzman.tse.org.tr) başvuru formu ile özgeçmişlerini oluşturarak ve fotoğraf ve mezuniyet belgelerini elektronik ortama aktararak başvurularını gerçekleştireceklerdir. (Başvuru adımları http://tseuzman.tse.org.tr adresinde yer almaktadır.)

2) a) Tablonun 1 inci ve 9 uncu sıralarında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, en az iki yıl şantiye tecrübesini gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü ve şantiyede çalıştığına dair yazı vb.),

b) Tablonun 5'inci sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, Mekanik Tesisat Mühendis Yetki Belgesi ile en az iki yıl şantiye tecrübesini gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü ve şantiyede çalıştığına dair yazı vb.),

c) Tablonun 6'ncı sırasında yer alan kadrolara yapılacak başvurularda, kaynak inspektörlüğü veya kaynak mühendisliği sertifikası ile A tipi muayene kuruluşundaki tecrübeyi gösterir belgelerin (SGK Hizmet Dökümü vb)

d) Tablonun 12'nci sırasında yer alan kadroya yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son iki yıl içerisinde yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)/Yabancı Dil Sınavı (YDS)'ndan Fransızca alanında en az (B) ve İngilizce alanında en az (C) seviyesinde puana veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan puana ilişkin belgelerin
    başvuru formuna eklenmesi zorunludur.

3) Adayların mezun oldukları öğrenim programları ve tespit edilen KPSS puan türlerine göre, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere yapılacak sıralamaya göre, atama yapılacak kadro sayısının dört katı kadar aday sözlü sınava girme hakkı kazanır. Ancak öğrenim programı ve puan türü için yapılan sıralama sonucunda son sıradaki adayla aynı puanı almış olan adaylar da sınava katılmaya hak kazanır.

4) Sözlü sınava girme hakkı kazanan adaylar 17 Ekim 2014 tarihinde Enstitünün resmi internet sitesinde ilan edilir. İlanda ayrıca sözlü sınav tarihleri de belirtilir. Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylara İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığınca sınav giriş belgesi düzenlenir. Sınav giriş belgeleri adayların elektronik posta adreslerine gönderilir veya kendilerine elden teslim edilir. Adaylar sınav giriş belgelerini aynı zamanda Enstitünün resmi internet sitesinden de (http://www.tse.org.tr - http://tseuzman.tse.org.tr) temin edebilirler.

5) Sözlü sınava girme hakkını kazanan adaylar, sözlü sınav tarihinde öğrenim belgesinin veya çıkış belgesinin aslını, eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili makamlarca kabul edildiğini gösterir belgenin aslını ibraz etmek zorundadırlar.

  • III - SÖZLÜ SINAV ŞEKLİ VE KONULARI
Sözlü sınav, adayların; mezun olduğu bölüm ile ilgili konulardaki bilgilerinin, kavrayışlarının, kendilerini ifade etme yeteneğinin, liyakatinin, temsil kabiliyetinin, muhakeme gücünün, davranış ve tepkilerinin TSE Uzman Yardımcılığına ve Denetçi Yardımcılığına uygunluğunun, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığının, genel yetenek ve genel kültürünün, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının değerlendirildiği bir sınav olacaktır.

     Sınav konuları:
a) TSE Uzman Yardımcılığı kadroları için;

1- Siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için;

TSE'nin mevzuatı, teşkilat yapısı, görevleri ve faaliyetleri ile görev alanına ilişkin genel bilgiler, Genel kültür ve genel yetenek, anayasa hukuku, medeni hukuk (aile hukuku ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticari işletme hukuku, şirketler hukuku ve kıymetli evrak hukuku, idare hukuku ve idari yargılama usul hukuku, ceza hukuku ve ceza usul hukukunun genel esasları, mikro ve makro ekonomi, ekonomi politikası, para teorisi ve politikası, uluslararası ekonomi, Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar, kamu gelir ve harcamaları, kamu borçları ve bütçesi, maliye politikası, vergi hukuku, genel muhasebe, mali tablolar analizi, işletme iktisadı, siyaset bilimi, yönetim bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası,

2- Diğer bölümlerden mezun olanlar için;

TSE'nin mevzuatı, teşkilat yapısı, görevleri ve faaliyetleri ile görev alanına ilişkin genel bilgiler, mesleki konular (Ana branşlara göre hazırlanmış ve adayın seçerek cevaplandırabileceği sorular), anayasa hukuku, devlet teşkilatı, idare hukuku,

b) Denetçi Yardımcılığı kadroları için;

1- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri mezunları için;

132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanunu ve ikincil mevzuatı, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinden birisi, adayların genel kültür bilgilerinin ölçülmesi, zeka, anlama, algılama, anlatım ve temsil yeteneği ile kamu gelir ve harcamaları, kamu borçları ve bütçesi, maliye politikası, mikro ve makro ekonomi, ekonomi politikası, para teorisi ve politikası, uluslararası ekonomi, Türkiye ekonomisi ve güncel ekonomik sorunlar, anayasa hukuku, medeni hukuk (aile hukuku ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticari işletme hukuku, şirketler hukuku ve kıymetli evrak hukuku, idare hukuku ve idari yargılama usul hukuku, ceza hukuku ve ceza usul hukukunun genel esasları, vergi hukuku, genel muhasebe, mali tablolar analizi,

2- Mühendislik bölümlerinden mezun olanlar için;

TSE'nin mevzuatı, teşkilat yapısı, görevleri ve faaliyetleri ile görev alanına ilişkin genel bilgiler, mesleki konular (Ana branşlara göre hazırlanmış ve adayın seçerek cevaplandırabileceği sorular), anayasa hukuku, devlet teşkilatı, idare hukuku,

Şeklindedir.

  • IV - SINAV YERİ
Sözlü sınavın yapılacağı yer 17 Ekim 2014 tarihinde http://www.tse.org.tr ve http://tseuzman.tse.org.tr adreslerinde yukarıda yer alan diğer bilgilerle birlikte ilan edilecektir. Adaylar kendileri için oluşturulan sınav giriş belgelerinde ilan edilen yer ve zamanda sözlü sınav giriş belgesi, diploma veya çıkış belgesi ile nüfus cüzdanı, pasaport ve sürücü belgesinden biri ile hazır bulunacaklardır.

  • V - SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI
Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır. Sözlü sınav notu aynı zamanda nihai başarı puanıdır. Sözlü sınav notlarının eşitliği halinde belirlenen KPSS puanı yüksek olan aday tercih edilir.

Sözlü sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından fazla ise, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak belirtilen kadro sayısı kadar aday, sözlü sınavı başarmış kabul edilecektir. Sınav Komisyonu belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek aday belirler. Sözlü sınavda yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, bu sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez. Sınavda başarılı olanların sayısı ilan edilen kadro sayısından daha az ise sadece başarılı olanlar sınavı kazanmış kabul edilir.

Nihai başarı listesi http://www.tse.org.tr ve http://tseuzman.tse.org.tr adreslerinde ilan edilecek olup, ayrıca sözlü sınavı kazanan (asil ve yedek) adayların adreslerine posta yoluyla tebligat yapılacaktır. Kazanan adayların kendilerine bildirilen tarihe kadar müracaat etmeleri halinde atamaları yapılır. Müracaat etmeyen asıl adayların yerine, yedek aday listesinden en yüksek puan alandan başlamak üzere atama yapılır.

Belgelerde, başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

  • VI - SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ
Sınav sonuçlarına ilişkin olarak, bu sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren beş iş günü içinde bir dilekçe ile ilgili komisyona itiraz yapılabilir. İtirazlar, ilgili komisyon tarafından en geç on iş günü içinde incelenir ve sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

İlanen duyurulur.

Hiç yorum yok:

03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avan...