16 Temmuz 2015 Perşembe

ÇOK ÖNEMLİ..! BÜYÜK ÇAPLI 2. TİCARİ PROJEMİZ..! TATİL-TURİZM TESİSİ..!

GÖNÜL ERLERİ MAİL GRUBUMUZDAKİ
DEĞERLİ KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE
BÜYÜK TİCARİ YAPILAR KURMAYA BAŞLIYORUZ..!

Aynı Arazide 6 Ayrı Proje
(Ticari yatırımlar yapmak ve projemize ortak olmak istiyorsanız,
lütfen sonuna kadar dikkatle okuyunuz...)


TATİL-TURİZM-KAMP TESİSLERİ

     Geçtiğimiz hafta (temmuz ayının ikinci haftası), hayvancılık-et-süt sektöründe yapmayı planladığımız projemizin duyurusunu yapmıştık ve çok kısa sürede, projeye ortak olmak, yatırım yapmak isteyenler belli olduydu. Bu işimizi de o hayvancılık tesisimize yakın bir bölgede yapacağız...
     Bu alanda 6 ayrı proje hazırlıyoruz. Tesisler yan yana olacaklar ve birlikte çalışacaklar... Her birisi müstakil, 6 ayrı şirket olacak ancak aralarında yapacağımız özel anlaşma ile hem birlikte hareket edecekler, hem de kazançlarına ortak olacaklar. Bu 6 ayrı projenin de maliyeti ayrı ayrı 500.000. EU. (yaklaşık 1.500.000 TL.) olacak. Yani toplamda yaklaşık 7.500.000. TL. lik bir yatırım yapılacak.
     Her birisi için 1.500.000. TL. yatırım maliyeti olacak olan bu 6 ayrı projenin (şirketin) her biri %65 proje desteğinden yararlanacak ve 975.000 TL. geri ödemesiz hibe alınacak.
     Ayrıca, 1.500.000. TL. lik her bir yatırım bedeli için ödenecek KDV ler ile birlikte (1.500.000. TL. x %18 = 270.000. TL.) sermayenin aslı yaklaşık 1.770.000. TL. olacak. Yani; yatırım teşvik projesi olacağımızdan +270.000 TL. ler de şirketlerimizin kazancı olacak.
     Bir diğer kazanç; her bir projemizde 1.500.000. TL. x %65 = 975.000 hibe alınacağından, bu hibe rakamı daha ilk sene direk kazanç olarak görünecek olmasına rağmen, gelir vergisinden muaf olacağımız için yaklaşık 200.000. TL. tutacak olan gelir vergisinden de muaf olacağız. Yani + 200.000. TL. de bundan ötürü kazancımız olacak.
     Bu projemizi uygulayacağımız araziyi de satın alacağız. Alacağımız arsanın şu özellikleri olacak ve şu işlemleri yapacağız. 
  1. Tarım arazisi olmayacak,
  2. Kadastral yol olacak,
  3. Kırsal alanda (nüfusu 20.000. in altında olan bir bölgede) olacak.
  4. İl veya İlçe Tarım Müdürlüğünden de Marjinal Arazi Raporu (tarım dışı alanda kullanılabilir raporu) alacağız,
  5. Belediyeden Yapı Ruhsatı alacağız,
  6. Bir Jeoloji Mühendisine Zemin Etüdü yaptıracağız,
  7. Kadastro'dan Plan kote aplikasyon ED-50 Belgesi (arazinin koordinatlarının ve diğer fiziki bilgilerinin olduğu bir belge) alacağız,
  8. İş planı hazırlanacak,
  9. Teknik Projeleri çizdirilecek,
  10. Diğer yapılacaklar, kırtasiye giderleri ve resmi işler için, (her bir proje için 500-600 sayfa arası projelerden 3 'er nüsha hazırlanacak. Toplamda, her proje için yaklaşık 40 bin TL. gibi masraf olacak.)
     Projeler hakkında özet bilgiler:

     1. Proje: 25 odalı Butik Otel. Bu projede yaklaşık 8-10 çalışan kişi istihdam edilecek. Zemin katta bay ve bayanlar için mescit, bay ve bayanlar için kuaför, sağlık kabini, 4 ayrı butik dükkan ve 200 kişilik yemek-kahvaltı-program salonu, 1. katta 100 kişilik yemek-kahvaltı-program salonu, 100 kişilik sinema salonu (seminer, sunumlar için müsait sahne ve oturma düzeniyle), 2. ve 3. katta toplam 25 ayrı konaklama odası ve bu odaların her birinde tv., tlf., mini buzdolabı, gardrop, vs. olacak. (personel ve idareciler için de + 2 oda yapma hakkımız var) Geniş bir açık otopark alanı ve teras katta klasik kafe. Ayrıca bu tesisin hemen yanında, müstakil idare binası+resepsiyon+toplantı odası ve gerekli ekipman (bilgisayar, yazıcı, kamera kayıt sistemleri, güvenlik vs.) (bu proje yaklaşık 5 dönüm arsa üzerine kurulacak.)



     2. Proje: 25 adet bungolov tarzı ahşap, tek katlı yapılar. Bu tek katlı, müstakil ahşap yapılarda 18-22 m2 lik bir oda+amerikan mutfak+WC+banyo olacak. Bu 25 yapının 10 tanesi ailece de kalınabilsin diye 1+1 şeklinde yapılacak. Arsanın kenar kısımlarına bongolov evler yapılacak orta alana da açık park-kafe-restorant-çocuk oyun alanı yapılacak. (bu projede de personel ve idareciler için + 2 oda yapma hakkımız var) Bu 1. ve 2. projedeki toplam 25+25 = 50 konaklama odasının 40 tanesinde çift kişilik yatak + 1 kanepe, 10 tanesinde de 1 er tane çift kişilik yatak + 1 er tane de ranza ve 2 tane kanepe olacak. Bu 1. ve 2. projenin konaklama alanındaki toplam 50 odada dilenirse toplam yaklaşık 200 kişi konaklayabilecek.
Bungolov Evler

     3. Proje: Sosyal-Sportif Tesis. Aqua Park+Yüzme Havuzlarları (2 açık, 2 kapalı /bayanlar için bir açık-1 kapalı, erkekler için 1 açık-1 kapalı)+Voleybol Sahası+Masa Tenisleri+Hamam+Sauna vs. (Bu tesiste cankurtaran ve animatör de istihdam edilecek.)
Bungolow Evler


     4. Proje: Grup Organizasyonlar İçin Mekan. Düğün ve resmi-özel kurum-şirket-parti-vakıf-dernek-üniversite-spor kulüpleri vs. ler için günübirlik veya birkaç günlük programlara müsaid 750 kişilik kapalı salonu (kongre merkezi) ve kır düğünü, açık hava toplantıları vs. lerin yapılabileceği 1.000 kişilik açık alan düzeni+bay-bayanlar için mescid.



5. Proje: Çiftlik Tesisi. At çiftliği, ATV, trekking, kamelyalar, paintball, safari, turistik aktiviteler, paket turlar, organik ürün satışı, konaklayanların dalından kopartıp yiyebileceği meyve, sebze bahçesi vb.
trekking ile ilgili görsel sonucu
Treiking (Doğa Yürüyüşü)

paintball ile ilgili görsel sonucu
Paintboll (Boya Savaşı)

paintball ile ilgili görsel sonucu
Paintboll (Boya Savaşı)

     6- Proje: Fırın. Ekmek, yaş pasta, kuru pasta, tatlılar, börekler, hediyelik hamur işleri vb. nin yapılacağı, başta diğer tesislere düzenli ürün üretecek, konaklayanların dönüşte alacakları özel, bölgesel hamur işleri. Fazlasını da civar bölgelerdeki pastanelere, tesislere satış yapacak. Bu entegre tesis aynı zamanda hayvancılık tesisimizden elde edilecek diğer ürünlerin de pazarlanabileceği bir alan olacak. Et, tereyağı,
süt, yoğurt, hayvancılık ve süt tesisimiz ile anlaşmalı çalışılacak firmaların süt ürünleri (peynir çeşitleri) vb.



     Turizm projemizi nüfusu 20,000’in altında olan yerlerde yapabiliyoruz. Ayrıca dağlık alanlarda başlatılan projelere öncelik tanınacağı için, rakımı 1000 metre ve üzeri olan düz araziler veya 500-1000 metre arasında olan ormanlık ve eğimli araziler bize avantaj sağlayacaktır.
     Çanakkale ilinin Balıkesir'e komşusu olduğu ve egeye yakın bölgeler tercihimiz. Kırsal Turizm Yatırımında mikro/küçük girişimciler veya çiftçiler tarafından kurulacak pansiyon, “yatak ve kahvaltı” konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişimini, çiftlik turizmi tesislerinin kurulması ve geliştirilmesini ve turistik rekreasyonel faaliyetler (sportif aktiviteler, doğa gezisi, tarihi geziler gibi) için kurulan tesislerin gelişimi desteklenmektedir.
     Sağlanacak olan mali desteğin kaynağı; “Kamu Katkısı” olarak AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş-finansmanından oluşturulan IPARD Program Fonundan geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır (%65 gibisi hibe olarak alınacaktır ve geri ödenmeyecektir.)

     Bu 6 Ayrı projenin her birisi için sermaye ve ortaklıklar aşağıdaki gibi olacak:
  1. Ortağımızın vereceği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10
  2. Ortağımızın vereceği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10
  3. Ortağımızın vereceği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10
  4. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10
  5. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
  6. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
  7. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
  8. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
  9. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
  10. Ortağımız vereceğiği 60.000 TL. sermaye karşılığında % 10 
     Hibe olarak alacağımız teşvik bedelinin tamamı ertesi yıl şirketimize gelir olarak kayda geçecek ve hiçbir faaliyet olmasa bile bu tutar için Gelir Vergisi ödenmeyecek.
     Bu 6 ayrı tesisin herbirisi yaklaşık 2.000. m2 ile 10.000. m2 arasında değişen arsalar üzerine kurulacaktır. Toplamda 40-50 bin m2 arazi üzerine kurulum planlanmaktadır. Ayrıca tesislerin civarı da; doğal, yeşil alanlar olacaktır.
     İnşaat, Makine ekipman ve görünürlük harcamalarında KDV muafiyeti var. 
Yatırımını gerçekleştireceğimiz Kırsal Turizm tesisi 25 + 25 oda kapasiteli konaklama tesisi, otel olacak.
     Restorantı, lobisi, lobi yanında küçük dükkanları, idari ofisleri, çamaşırhanesi, sauna-hamamı, bulaşıkhanesi, ısıtma-kazan dairesi, çevre düzenlemesi, peyzajı, gezinti alanları, otoparkı, jeneratörü, mutfak ve müştemilatı (çatal, kaşık, tencere, tava vb. gerekli herşey), oda müştemilatı (tv, ayna, yatak, konsül vb.) gibi her şeyi olacak. Yani tesisleri, anahtar teslimi işletmeye başlayacağız.

Bu 6 ayrı projenin her birisi için ayrı 10 ortak olacak.
toplamda 60 ayrı yatırımcıya iş imkanı sunuyoruz.
Bir kişi; 6 ayrı şirketin her birinden %10 arlık 1 hisse alabilir.
(Ön görüşmeleri yaptığımız, yakın arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 25 hissedar hazır,

yaklaşık 35 yatırımcı daha bekliyoruz.)


     Şirketlere ortak olacak her kişinin şu hakları olacak:
- Ortaklıkları süresince, tesislerimizde konaklama ve diğer hizmetlerden de indirimli şekilde yararlanmak için; belirlenecek fiyatlardan, yılda 1 defa, en fazla 1 hafta ve en fazla 5 kişi için (1. derece yakını olmak kaydıyla) %50 indirimden yararlanmak.
- Ortaklıkları süresince, çok yakın dostlarını da tesislerimizdeki konaklama ve diğer hizmetlerden indirimli şekilde yararlandırmak için, belirlenecek fiyatlardan, yakınlarına-arkadaşlarına yılda 1 defa ve maksimum 5 kişi için %25 indirim sağlatmak.


 Projemize Ortak Olmak İsterseniz 

geprot@hotmail.com
Mail adresimize,
TATİL-TURİZM PROJESİNE
ORTAK OLMAK İSTİYORUM
konu başlığı ile; 
Adınızı, soyadınızı, eğitim durumunuzu, 
geçmişte yaptığınız ticari faaliyetleri (varsa eğer), 
halen yapmakta olduğunuz ticari faaliyetleri (varsa eğer), 
bulunduğunuz ülkeyi-ili, aile yapınızı, 
ekonomik durumunuzu, geçiminizi nasıl sağladığınızı, 
aylık sabit gelir-giderinizin miktarını (yaklaşık), 
sabit telefonunuzu, cep telefonunuzu, mail adresinizi yazınız... 

     Başvuruları kabul edilecek ortaklar ile ön görüşmeler yapılacak, gerekli bilgiler verilecek, 2015 Ağustos ayı sonuna kadar da birlikte (ortakların il yakınlıklarına göre İstanbul'da, Ankara'da veya iki ilde ayrı ayrı) toplantı yapılarak gerekli sözleşmeler yapılacak. 6 ayrı şirket kurulacak ve her şirkete maksimum 10 ayrı ortak dahil olabilecek. Şirketlerin kuruluş aşamasında, teminat bedeli olarak ortaklar nakit para (yaklaşık 5.000. TL.) kurulacak şirketin banka hesabına yatırılacak. 2 ay sonra proje hazırlıkları tamamlanacak ve ondan sonra da yaklaşık 2 ay içinde projenin onaylanması ile birlikte, ortaklara düşen miktarların şirketin banka hesabına aktarmaları talep edilecek...
     Sağlanacak teşvik bedelleri ile de, yaklaşık 12 ay içinde gerekli tesisler kurulacak, tüm eşyalar, gerekli malzemeler alınacak. Konusunda uzman personel alımları da yapılıp fiilen turistik tesis faaliyete başlayacak.

Gönül Erleri Mail Grubu
Kurucu Genel Koordinatörü
AbdulMevla Murat Şendoğdu

3 yorum:

AbdulMevla Murat dedi ki...

Bu 6 projemizin her birine 10 kişi, 6 ayrı projeye toplam 60 kişi ortak olacak. Şuan itibariyle toplam 13 ortak belirlendi. Duyurularımız ve başvuru kabullerimiz devam ediyor...

Adsız dedi ki...

Ortak olan kişiler sadece %50 indirimden mi yararlanmış olacak. şirketlerin karından paylarına düşecek olan %10 kar payı verilmeyecek mi?

AbdulMevla Murat dedi ki...

Tabiki öyle değil... Doğal olarak şirketin yıllık kazancı neyse, hisseler oranında kar dağıtımı tabiki olacak. Bu tamamen artı birşey. Ortağı olduğunuz bir tesisde, belli oranda indirimden yararlanma hakkı...

03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 03-04-05 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avan...