5 Temmuz 2015 Pazar

Baş Ağrısını Tetikleyen Nedenler


Baş Ağrısını Tetikleyen Nedenler
     Kaç günde bir ‘başım ağrıyor’ dediğinizi hiç düşündünüz mü? Peki baş ağrınızın nedenini? Farkında olmadan yaptığınız bazı alışkanlıklar, yedikleriniz, kimi zamansa çevresel faktörler başınızın ağrımasına neden oluyor.
     İşte baş ağrınızı tetikleyen nedenler!

1) Migren de dahil olmak üzere, baş ağrılarının yüzde 80 nedeni stresten kaynaklanıyor. Stres sebebiyle kasılmanızdan oluşan baş ağrısına karşı masaj uygulamak ağrıyı etkili şekilde hafifletiyor.

2) Vücudun susuz kalması baş ağrısına neden oluyor. Yeterli su içmeyen çocuklarda bile baş ağrısı görülebiliyor.


3) Bilgisayara uzun süre bakmak beyindeki kan damarlarını etkileyebilir. Bu nedenle, baş ağrısının nedenlerinden biri de uzun süre ekrana bakmaktan kaynaklanıyor. Bilgisayarınıza mutlaka bir ekran koruyucu alın ve her saatte bir gözlerinizi dinlendirmeyi unutmayın.

4) Yalnızca kötü kokular değil, parfüm, çiçek, temizlik ürünleri, mum gibi gibi güçlü kokular da siz farkında olmadan baş ağrısına yol açabilir.

5) Kadınlara özel hallerde (hamilelik, regl, menopoz vb.) kadınlarda baş ağrısı ortaya çıkabiliyor.



6) Florasan ışık, spotlar, bilgisayardan gelen ışık, yani her türlü parlak ışık sinirlerinizi etkileyerek baş ağrısına sebep olabilir. Daha yumuşak ışık kullanmaya özen gösterin.

7) Nitrat içeren salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler, süt ürünleri gibi fermente ürünler, salamura ürünler, soya sosu gibi besinler, çikolata gibi aminoasit içeren yiyecekler.



8) Uykusuzluk beyindeki kan damarlarının şişmesine neden oluyor. Düzenli ve sağlıklı uyku baş ağrısı riskini azaltıyor.

Hiç yorum yok:

17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Tur      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avano...