12 Ocak 2019 Cumartesi

Bana; Asr Suresini Hediye Eder Misin? ~*~ Zeynep Zuhal Kılınç

   Zeynep'in Köşesi * 1  
Zeynep Zuhal Kılınç
Bana; Asr Suresini
Hediye Eder Misin? 
     Uzaklarda arıyoruz tesellileri. Gitmekte arıyoruz çareyi. Bir okyanus aşırı ülkede bulmaya çalışıyoruz kendimizi. Bizi kendimizden uzak kılmasına rağmen, sosyal medyada arıyoruz yansımalarımızı… İnsanın ruhu bir derya. Görünen kısmından ziyade görünmeyen bir alemi var içinde.
     Yaratıcı, insanın kalbini sonsuzluğu alacak kadar geniş yaratmış. Ne kadar çok hüzün ne kadar çok mutluluk varsa, insan bulup da içine atmış. Bir zaman sonra, yüreğinde ve ruhunda yanlış sevdaların gemilerini yüzdüren insan dolup taşıvermiş ve artık bütün ümidini yitirmiş. Hayatın yükü altında beli bükülünce de bir imdat çığlığını ve acziyetin figanını haykırmış aleme. Yardım aramaya koyulup çare bulmaya çalışmış dolan kalbine. Ama nafile…
     Herkesin bir şeyle meşgul olduğu şu zamanın zamansızlığı sarınca, bereket hayatlardan çekilince ve insan kendi kendini teselli etme gücünü yitirince… Kimsenin kimseye fayda vermediği o dem gelivermiş. Bir kıyamet gününden farksız değil mi bugün yaşadığımız dünya? Hayat, manevi çöküntülerin ve buhranların dehlizinde uyanık kalma mücadelesine dönmedi mi?
     Bir göz teması kurduğun, insan dediğin, kalbindeki dert ve saadeti görmekten aciz değil mi? Annenin annelik vasfından ötelere doğru koştuğu, babanın paradan başka bir miras bırakmadığı tuhaf bir zaman değil mi?
     Uzaklardan bir dost, elinde bir bardak çay, sana doğru gelirken yüzündeki tebessümü yitirdiyse nasıl bir çağda yaşadığımızı bir düşün. Derdi dinlemekten kaçanları anladık, iyi gün dostlarının bile ufuklarda görünmediği bir çağda yaşamak ağır geliyor insana. Toplu mekânlarda herkes mutlu... Yalnız kalan insan dert küpü.

     Derdi, kederi yansıtmak ve bu dolmuşluk hissinin bir tezahürü olan ağlamak neden ayıp? Neden acizlik etiketini almış gözyaşlarımız? Oysa bizde samimi ve riyasız kalan belki sadece bir damla gözyaşıydı. Kederli olandan uzak durduğun ve kederi göz ardı ettiğin müddetçe senin semtine uğramaz mı sandın? Oysa bir mendil uzatmanın ve “Bu da geçecek inşaallah” demenin haysiyeti ve dahi iffetinin değerini ölçebilir misin? 
     Bir yüreğe dokunmanın zenginliğini ve bir ümitsize ümit ışığını göstermenin önemini anlayabilir misin? 
     Şimdi, bana bir Asr suresi hediye eder misin? “Birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler”den olup bir ümitsize ümit olur musun?
     Gözyaşını nereye akıtacağını artık bilmez olmuş ve güvenilir bir liman bulamamış mü’min kardeşine bir mendil uzatır mısın?
     Bir Asr suresini hediye eder misin? 

     Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
  1. Asra yemin olsun ki,
  2. İnsan mutlaka ziyandadır.
  3. Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır.

Hiç yorum yok:

02 - 07 Temmuz İstaNBUL & Güneydoğu Anadolu - GAP Turu

02 - 07 Temmuz Güneydoğu Anadolu - GAP Turu 3 Gece Otel Konaklamalı 5 Gün Gezi       Mezopotamya, bazı kaynaklarda medeniyetlerin beşiği ola...