28 Nisan 2019 Pazar

GÖNÜL ERLERİ KÜLTÜR DERNEĞİNDE HALK EĞİTİM SERTİFİKALI KURSLAR

TC. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
HALK EĞİTİM KURUMU İLE BİRLİKTE
GÖNÜL ERLERİ KÜLTÜR DERNEĞİNİN
İSTANBUL PENDİK ÇARŞISINDAKİ MERKEZİNDE
DÜZENLENECEK KURSLARIN
ÖN KAYITLAR BAŞLADI

     7 Ayrı Kurs için 1 'er sınıf, 1 kurs için de 2 sınıf düşünüldü (toplam 8 ayrı sınıf) ve şimdiden toplamaya başladık. Her sınıf için en az 12, en fazla 25 kayıt alınacak (en fazla 25 de yedek kayıt alınacak). Başvuru yapanları Temmuz-Ağustos ayında mülakata davet edeceğiz. Düzenli katılım sözü verenlerin kaydı, başvuru sırasına göre yapılacak...
     
     İstanbul İli, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerinde ikamet eden (yahut iş yeri ya da okulu bu ilçelerin birinde olan) kişiler (ulaşımlarının kolay olması için) kabul edilecekler.
kitap-hareketli-resim-0019kitap-hareketli-resim-0065
__________________________________
AİLE ve ÇOCUK 
Haftada 3 Gün x 4 'er Saat = 12 Saat.
Aylık 48 Saat. Toplam 240 Saat.
5 Ay, Aylık 40 TL.

1 Ekim 2019 Salı günü başlayıp,
Her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri

Saat 10:00 - 14:00
27 Şubat 2020 Perşembe

gününe kadar devam edecek.
  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak,
  2. 16 yaşından büyük, 50 yaşından küçük olmak.
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
  1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı ve aile ve tüketici bilimleri meslek alanları öğretmenleri görev almalıdır.
  2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre çocuk gelişimi ve eğitimi ve aile ve tüketici bilimleri alanlarında atamaya esas lisans programlarından mezun olup öğretmenlik formasyonuna sahip olanlardan yararlanılabilir.
 ~~~ * ~~~ 
     Haftada 1 gün x 7 saat.
Aylık 24 Saat, Toplam 168 Saat.
     6 Ay, Aylık 25 TL

30 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayıp,
Her hafta Pazartesi günleri
Saat 10:00 - 16:00
30 Mart 2020 Pazartesi
gününe kadar devam edecek.

  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak,
  2. Programın gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak. 
  3. 16 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmak. 
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
  1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre atanan tüm öğretmenler,
  2. İletişim alanında lisansüstü, lisans ve ön lisans eğitimi almış kişiler.
 ~~~ * ~~~ 
     Haftada 3 Gün x 3 Saat = 9 Saat.
Aylık 36 Saat, Toplam 184 Saat.
     5 Ay, Aylık 40 TL

1 Ekim 2019 Salı günü başlayıp,
Her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri
Saat 14:00 - 17:00
27 Şubat 2020 Perşembe
gününe kadar devam edecek.

  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak,
  2. 16 yaşından büyük, 50 yaşından küçük olmak. 
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
  1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan Aile ve Tüketici Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Sağlık Bilgisi olan öğretmenler görevlendirilir.
 ~~~ * ~~~ 
A sınıfı Haftada 3 Gün x 3 Saat = Haftada 9 Saat
(Pazartesi, Salı ve Çarşamba 17:00 - 20:00)

Aylık 36 Saat, Toplam 264 Saat.
7 Ay, Aylık 40 TL
B Sınıfı Haftada 2 Gün x 5 Saat = Haftada 10 Saat
(Cumartesi ve Pazar Saat 14:00-19:00)

Aylık 40 Saat, Toplam 264 Saat.
     7 Ay, Aylık 40 TL

A Sınıfı
30 Eylül Pazartesi günü başlayıp

29 Nisan Çarşamba 2020 de bitecek

B Sınıfı
28 Eylül Cumartesi günü başlayıp

26 Nisan 2020 Pazar günü bitecek.
  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak.
  2. 16 yaşından büyük 45 yaşından küçük olmak.
  3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
     Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;
  1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre; Bilişim Teknolojileri alan öğretmeni olarak atananlar, • öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,
  2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile belirlenmiş olan Bilişim Teknolojileri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.
  3. Bilişim Teknolojileri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,
  4. Bilişim Teknolojileri bölümü ile ilgili ön lisans mezunu olup en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,
  5. Mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Bilişim Teknolojileri alanı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlardan en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler.

 ~~~ * ~~~ 

Haftada 2 gün x 3 Saat= Haftada 6 Saat
Aylık 24 Saat, Toplam 120 Saat
4 Buçuk Ay, Aylık 40 TL
5 Ekim 2019 Cumartesi günü başlayıp,
Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri
Saat 11:00 - 14:00


  • GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak.
  2. 16 yaşından büyük, 45 yaşından küçük olmak.
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
     Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları kapsamında aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan, alan öğretmenleri esas alınarak;
     A. Öncelikli olarak yaygın eğitim kurumlarına İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görev almalıdır.
     B. Yaygın eğitim kurumunun kadrolu İngilizce öğretmeni bulunmadığı takdirde Millî Eğitim Bakanlığı’nda İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenler görevlendirilir.
     C. Programın uygulanmasında Millî Eğitim Bakanlığı’nda İngilizce öğretmeni olarak atanmış öğretmenlerden yararlanılamadığı durumlarda aşağıdaki niteliklere sahip öğretmenler görevlendirilebilir:
     1) Millî Eğitim Bakanlığı dışından görevlendirilecek öğretmenler için üniversite veya fakültelerin yabancı dil bölümlerinden İngilizce mezun olanlardan öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
     2) Üniversite veya fakültelerin diğer bölümlerinden mezun olanlar için;
     a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
     b) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olmayanlar için;
     i) İngilizce dil eğitimi verebileceğine dair uluslararası geçerliliği olan dil öğretim sertifikası ile birlikte ve KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
     ii) Yabancı dilde İngilizce öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından mezun olup KPDS/ÜDS/YDS’den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından “Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri” esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS’de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
     D. Yukarıda sayılan özelliklerde eğitici bulunamadığı hallerde, söz konusu eğiticilerden KPDS/ ÜDS/ YDS' den 60 ve üzeri puan aldığını belgeleyenler.
  • BELGELENDİRME
     • Kurs programını başarıyla tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi ve bitirdiği temaları gösterir not döküm çizelgesi verilir.
     • Kurs programını tamamlamadan ayrılanlara, aldıkları temaları gösterir not döküm çizelgesi verilir.
     • Kurs sonunda öğrendiği bilgileri Avrupa Ortak Dil Kriterlerine göre verilen bir sertifika ile belgelendirmek isteyen kursiyerler, bu sertifika sınavlarını yapmaya yetkili kılınan kurum ve kuruluşlara müracaat edebilirler.
~~~ * ~~~ 
Haftada 2 gün x 3 Saat = Haftada 6 Saat
Aylık 24 Saat, Toplam 136 Saat.
3 Ekim 2019 Perşembe günü başlayıp,
19 Mart 2020 Cuma gününe kadar devam edecek.
Her hafta Perşembe ve Cuma günleri
Saat 17:00 - 20:00
5 Ay, Aylık 40 TL

kitap-hareketli-resim-0019kitap-hareketli-resim-0065
     Bu kursumuzun ön kayıtları başladı. Katılım talepleri toplanıp, Halk Eğitim ile Protokol yapılıp, hocalar da belirlendikten sonra kesin kayıtlar Ağustos ayında yapılacak...


     GİRİŞ
     Avrupa çok dillilik politikası, çok erken yaşta en az iki yabancı dil öğreterek özellikle, temel becerilerin geliştirilmesi doğrultusunda ilerlemiştir.
     İnsanların gerek birbirleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmeleri gerekse mesleki alanda kaydedilen gelişmelere uyum sağlayabilmeleri için yabancı dil öğrenme, artık bir amaçtan çok bir araç hâline dönüşmüştür.
     Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıya dönüşmeye başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir. Yabancı Dil Programları da bu gelişmeye doğrudan katkı sağlayabilecek bir özellik taşımaktadır. 
     Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yabancı Dil Öğretim Programlarında kazanımlar ve içerik “öğrenen merkezli” yaklaşıma göre düzenlenmiş olup öğrenenlerin iş birliği yaparak ve birlikte sorumluluğu paylaşarak çalışabilecekleri şekilde oluşturulmuştur.
     Öğrenci merkezli eğitim, öğreneni merkeze alan, öğrenmeyi öğrenmenin esas olduğu, her öğrenenin farklı zaman, tarz ve hızda öğrenebileceği ilkesine dayalı; düşünme becerilerini geliştirmenin yaratıcı düşünceyi de geliştirdiğini kabul eden bir yaklaşımdır.
     Yabancı dil alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Programda dört dil becerisi ile dilin alt becerilerinin dağılımı, öğrenenlerin kendi ihtiyaçlarını fark edecek ve kendilerini aktif birer katılımcı yapacakları şekilde planlanmıştır.
     Programın hazırlanmasında Avrupa Konseyi tarafından yabancı dil öğrenimi ve öğretimi için yabancı dil dersinin uygulanmasına dair, karşılaştırılabilir standartlar getiren “Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Çerçevesi”nden (www.coe.int/lang-CEFR) yararlanılmıştır. “Diller İçin Avrupa Ortak Başvuru Çerçevesi”nde belirtilen dile ilişkin yeterlilik düzeyleri temel (A1-A2), bağımsız (B1-B2) ve yetkin (C1-C2) kullanıcı olarak ifade edilmektedir.
     Yabancı diller alanı altında yer alan A1 seviyesi Arapça öğretim programı ile, uluslararası düzeyde standartlara uygun, yetişkin bireylere eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur.
     Bu program Talim ve Terbiye Kurulunun 29/07/2016 tarihli ve 55 sayılı kararı ile kabul edilen “Yaygın Eğitim Kurumları Yabancı Diller A1 Seviyesi Çerçeve Kurs Programı”na uygun olarak hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri  &  Grand Alfa Karadeniz Turu      5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konakla...