31 Ocak 2024 Çarşamba

07-08-09-10 Mart İSTANBUL - BOSNA TURU (THY ile)

07-08-09-10 Mart 2024
BOSNA KARADAĞ TURU
(THY ile ve VİZESİZ)

3 GECE / 4 GÜN
4* lı OTELLERDE KONAKLAMA

Saraybosna - Konjic – Blagaj - Mostar
Poçitel – Trebinje – Kotor – Tivat
Budva - Podgorica

1. Gün İstanbul - Saraybosna
     İstanbul Havalimanı Dış hatlar Gidiş Terminali Kontuarı önünde buluşma.
     Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları’nın TK1021 sefer sayılı uçağı ile saat 14:45’de Saraybosna’ya hareket. Saat 14:40’da Saraybosna’ya varış. Pasaport, bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından Saraybosna turu için alandan ayrılıyoruz.
     Şehir turumuza başlıyoruz.
     Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz. Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi’ni geziyoruz. Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz. Turumuzun devamında Saat Kulesi, Saraybosna’da Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri ve Musevi Sinagogu’nu görüyoruz. Ardından I. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü’nü gezdikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan geçip Osmanlı Çeşmesinden su içiyoruz. Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camii’ni ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve odalara yerleşme ve otelimizde geceleme.

2. Gün Saraybosna - Konjic - Mostar - Poçitel - Trebinje (Blagaj-Kraviçe)
     Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından odaların boşaltılması ile beraber özel otobüsümüzle otelimizden ayrılarak Mostar`a hareket ediyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan (20 €) Vrelo Bosne turuna katılabilirler.  Saraybosna’nın su kaynağı olan İgman Dağının kenarında, içerisinde Bosna nehrinin kaynağının da bulunduğu, zamanında Tito’nun emriyle düzenlenmiş olan ve içerisinde mükemmel yürüyüş parkurları, faytoncuları, otantik kahvehaneleriyle ünlü, Saraybosna’nın en büyük Milli Parkı Vrelo Bosne’yi ziyaret ediyoruz.
     Mostar yolculuğumuz durulacak bazı noktalarda molalar verilerek,  yaklaşık 2.5 saat sürecektir. İlk molamızı Konjic (Konyitz) Şehrinde Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş restorasyonu Türkiye tarafından yapılan meşhur Konjic (Konyitz) Köprüsü'nü görme ve Neretva Nehri kenarında kahve keyfi için mola veriyoruz . Sonrasında Mostar`a varış, ardından yürüyerek yapacağımız şehir turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz.
     Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır.
     Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Mostar turumuz sonrası Poçitel Köyünü ziyaret edip serbest zaman veriyoruz. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek (20 EUR) olan Blagay Turuna katılabilirler. Mostar’dan konaklama için Medjugorje’ye transferimizi gerçekleştiriyoruz. Dileyen misafirlerimiz Balkanların en muhteşem şelalerinden olan Kravice Şelalesi turuna katılabilirler. (30 €) Ardından  otelimizde geceleme.

3. Gün Trebinje - Podgorica (Kotor-Tivat-Perast-Budva) 
     Sabah otelimizde yapılacak kahvaltı ardından Karadağ Başkenti Podgorica’ya hareket ediyoruz. Şehrin mimari planlaması Avrupa etkisinde gelişen Podgorica da panoramik olarak şehir turumuzu gerçekleştirdikten sonra otelimize transferimizi sağlıyoruz.
     Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek olan Kotor-Tivat-Perast-Budva turuna (65 €)  katılabilirler. İlk durağımız Kotor, küçük fakat barındırdığı tarihi ve mimari eserler açısından oldukça önemli olan bu şehir 1979 yılından beri UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Yürüyerek yapılacak şehir turumuzda, Venedik mimarisinin dokusunu taşıyan Kotor'un en önemli yapılarını görecek ve devamında Kotor Körfezi'nin etrafını dolaşmaya başlayarak, eşsiz manzarasıyla kartpostallara fotoğraf olan Perast'ı ziyaret ediyoruz.
     Bu körfezin nadide kıyılarındaki yolculuğumuzun son durağı Porto Montenegro'nun bulunduğu Tivat şehri. Karadağ’ın Monaco’su olarak bilinen Tivat'ın lüks kafelerinde dinlenebilir, günün yorgunluğunu sahilde yürüyerek atabilirsiniz.
     Turumuz sonrası Budva’ya hareket ediyoruz. Budva'da yapacağımız panoramik tur ardından , zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde Jet Sosyetenin tatil yeri olan, muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola verip Podgorica otel transferimizi gerçekleştiriyor ve otelimizde geceliyoruz.

4. Gün Podgorica –Tivat - İstanbul
     Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından Tivat Havalimanına transferimizi sağlıyoruz. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Hava Yolları’nın TK1096 sefer sayılı uçağı ile saat 12:50 ’de İstanbul’a hareket. Saat 16:35’de İstanbul’a varış.
     Bir sonraki seyahatinizde görüşmek dileğiyle …

ÜCRETLER: 
* İki ya da üç kişilik odalarda kişi başı ücret : 375 €
* Tek kişilik odada konaklama : 445 €
* Çocuk 3-11 ( 1 yetişkinin yanına 1 çocuk kabul edilmez. 2 yetişkinin yanına 1 çocuk kabul edilir, ikinci çocuk yetişkin kabul edilir. ) : 280 €
* Çocuk 0-2 ( 2 yetişkin yanına 1 çocuk kabul edilir, ikinci çocuk kabul edilmez.) : 130 €

Not: Ödemeler nakit veya kredi kartına tek çekim olarak yapılabilmektedir.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
* Türk Hava Yolları ile İstanbul - Saraybosna / Tivat - İstanbul Ekonomi Sınıf Uçuş Biletleri.
* Yerel Ulaşım Hizmetleri.
* Yerel profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri.
* 4* Otellerde; 1 Gece Saraybosna , 1 Gece Trebinje veya Çevresi ve 1 Gece Podgorica ile toplam 3 Gece Kahvaltı Dahil Konaklama.
* Podgorica , Trebinje , Mostar , Poçitel , Konjic , Saraybosna Panoramik şehir turları.
* Bazı şehirlerde alınan mecburi yerel rehberlik hizmetleri.
* Tüm otoban check-point ve otopark ücretleri.
* Şehir Vergileri.
* Gümrük Vergileri.
* Programda belirtilen panoramik şehir turları.
* Havalimanı vergileri ve servis bedelleri.

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
* Müze ve ören yeri giriş ücretleri.
* Otelde alınan ekstralar.
* Tüm kişisel harcamalar.
* Ekstra turlar.
* Öğle ve akşam yemekleri.
* Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar.
* İsteğe bağlı şoför ve rehber bahşişleri.
* Yurtdışı çıkış harcı.
* Yurtdışı seyahat sağlık sigortası.

Hiç yorum yok:

17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Turu

Gönül Erleri 17-18-19 Mayıs Hafta Sonu İstanbul & Kapadokya Tur      Gezilecek Yerler: Tuz Gölü Ihlara Vadisi (4 km trekking turu) Avano...