2 Mayıs 2024 Perşembe

02 - 07 Temmuz İstanbul & Güneydoğu Anadolu - GAP Turu

02 - 07 Temmuz
Güneydoğu Anadolu - GAP Turu

3 Gece Otel Konaklamalı
5 Gün Gezi

     Mezopotamya, bazı kaynaklarda medeniyetlerin beşiği olarak adlandırılır. Verimli toprakları ve uygun iklim şartları nedeniyle çok eski zamanlardan beri yerleşmeye sahne olmuş ve birçok istilaya uğramıştır. Bilinen ilk okur-yazar topluluklarının yaşadığı bu bölgede birçok medeniyet gelişmiştir.

  • 1. Gün:
     İSTANBUL - İZMİT - SAKARYA - BOLU - ANKARA - HALFETİ
      1. Gün Gece Yolculuğu.
      Belirlenen noktalardan misafirlerimizi aldıktan sonra Gönül Erleri Gurme Gap Turu için gece yolculuğuna başlıyoruz.

* 13:00 Beylikdüzü (Shell Benzinlik Önü)
* 13:15 Avcılar (Metrobüs Durağı Yanı Ankara Yönü)
* 13:20 Sefaköy (Metrobüs Durağı Ankara Yönü)
* 13:30 İncirli (Dilek Pastanesi Önü Doğtaş Mobilya Önü)
* 13:45 Mecidiyeköy (Mado Tavuk Dünyası Önü)
* 14:15 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü
* 14:20 Bostancı Köprüsü (Ankara Yönü)
* 14:30 Pendik Köprüsü (Ankara Yönü)
* 15:00 Gebze (Lukoil Benzinlik)
* 16:00 İzmit Halk Evi
* 17:00 Sakarya Otogar Girişi
* 19:15 Bolu Unova Tesisleri
* 21:15 Ankara Armada Avm Önü
Konaklama: OTOBÜS İLE GECE YOLCULUĞU
  • 2. Gün:
     HALFETİ, TEKNE TURU, (KRAL KIZI MAĞARASI, MUHAFIZ MAĞARASI, RUM KALE, BATIK CAMİ, BERESÜL(SAVAŞAN) KÖYÜ, MAĞARALAR VE ATATÜRK BARAJI DİYARBAKIR VE SURLARI (MARDİN KAPI, SUKAPISI, TEK VE ÇİFT KAPI, URFA KAPI) ULU CAMİ, CAHİT SITKI TARANCI MÜZESİ, HASANPAŞA HANI.
     Gezimiz kapsamında ikinci varış yerimiz olan Halfeti, Şanlıurfa’nın karagül ile ünlü ilçesidir. Öte yandan Halfeti’de Batık Cami, Rum Kale ve Kral Kızı Mağarası gibi tarihi ve doğal güzellikler mevcuttur.
     Burada Fırat’ın serin sularında tekneye binerek Halfeti’nin meşhur Kral Kızı Mağarası, Muhafız Mağarası, Rum Kale, Beresül (Savaşan Köyü) ve Batik Camii’yi panoramik perspektiften görme fırsatı elde ediyorsunuz. Tekneyle Fırat Turu sonrasında Halfeti’ye geri dönüyor ve dilerseniz ekstra hizmetlerden olan Atatürk Barajı Seyir Tepesi ile kuş bakışı görünümle Urfa’yı görüyorsunuz.
     GAP Turu kapsamında sizlere eşlik eden tur rehberlerimiz Seyir Tepesi sırasında sizlere Urfa’nın tarihteki ve günümüzdeki önemine dair bilgileri sağlıyor. Sonrasında kısa bir mola ile günün yorgunluğunu atıyorsunuz.
     Ardından Halfeti’den Diyarbakır’a hareket etmeye başlıyoruz. Diyarbakır’da ilk olarak sizlerin tur yorgunluğunu atacağı otele gidiyoruz. Burada siz değerli turistlerimiz günün yorgunluğunu atmanız ve keyifli vakit geçirebilmeniz için odalarınıza yerleşiyorsunuz. Sonrasında otelde akşam yemeği yiyerek Diyarbakır’ın gastronomik tatlarını tur ücreti kapsamında deneyimliyor ve ertesi gün gezeceğimiz eşsiz güzellikler için enerji biriktirmek üzere dinlenmek üzere odalarınıza çekilebiliyorsunuz.
  • Kahvaltı : Halfeti’ de alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.
  • Öğle yemeği : Diyarbakırda alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir
  • Akşam yemeği: Batmandaki Konakladığımız otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. Tur ücretine dahildir.
     EXTRA TURLARIMIZ:
     HALFETİ TEKNE TURU GEZİSİ EXTRADIR. TUR ÜCRETİNE DAHİL DEĞİLDİR. (Dileyenler katılabilirler.)
  • 3. Gün:
     Batman da konakladığımız otel de kahvaltımızı yaptıktan sonra Hasankeyf istikametine doğru hareket ediyoruz.
     Dicle Nehri üzerinde bulunan yaklaşık 70 km uzaklıkta yapımı tamamlanan ILISU barajı inşaatı tamamlandıktan sonra sulara gömülü olan Hasankeyf’i gezmek üzere ekstra bir organizasyonumuz olan tekne turu programına katılıyoruz.
     Yaklaşık 1 saat sürecek olan teknemizden Hasankeyf’i mağaraları sulara gömülü olan tarihi mekanları Dicle Nehri üzerinden fotoğraflıyoruz.
     Tekne turumuzun dönüşünde Zeynel Bey türbesini, Yeni ve Eski Hasankeyf’i panoramik olarak teknemizden yöresel müzik eşliğinde güzel kareler yakalayarak dönüşe geçiyoruz. Hasankeyf’e vedaşalaşaraktan ekstra bir program olan Mor Gabriel Manastırı’na doğru yaklaşık 1 saat yolculuktan sonra ulaşıyoruz. Yaklaşık olarak 23 km Midyat ilçesinden uzakta olup Mor Şmuel ve Mor Şemun tarafından 397 yılında inşa edilmiş olan anıtsal yapıyı kendi bünyelerindeki rehber eşliğinde geziyoruz. (Girişi ücretlidir.)
     Mor Gabriel Manastırında öğrenci ve din adamlarının odaları, çeşitli mezarlıkları, kilise, çan kulesi, abbara, mutfak, öğrenci odaları ve manastır avlusunu gezdikten sonra Mardin’in ilçesi olan Midyat istikametine doğru devam ediyoruz. İlçede ki gezimizin ilk noktası olan Süryani bir aile tarafından kullanılan ve daha sonra Midyat kaymakamlığı tarafından satın alınan Devlet Konuk evini geziyoruz.
     Sıla dizisi çekildikten sonra ünlenen bu ev yine Hercai dizisi ile daha da ünlenip bitişinde bulunan Hercai Konağı da aynı hikaye ile ünlenmiştir. Bu iki konak ve önünde bulunan Abbara’yı gezmek için serbest zaman verilecektir. Daha sonra kısa bir yürüyüş ile ithal ürünlerin ve gümüşçülerin olduğu çarşıda serbest zaman verilecektir. Alışverişler tamamlandıktan sonra yine Midyat’ın ünlü yöresel ürünlerinin satıldığı alışveriş mekanlarından sonra akşam konaklayacağımız otele hareket edilecektir.
  • Kahvaltı : Konakladığımız otelde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.
  • Öğle yemeği : Bölge restorant’ta alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.
  • Akşam yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır. Tur ücretine dahildir.
  • Konaklama: Mezopotamya Otel veya bölge otelleri bayrama özel batman konaklamalıdır.
  • Ekstra 1:Hasankeyf ve Hasankeyf Tekne Turu ekstradır tur ücretine dahil değildir.
  • Ekstra 2: Mor Gabriel Manastırı gezisi ve giriş ücreti ekstradır tur ücretine dahil değildir.
  • Hercai Konağı ve Midyat Devlet Konuk evi tur ücretine dahil değildir.
  • 4. Gün:
     MARDİN, ŞEHİDİYE CAMİİ, TARİHİ PTT BİNASI (ŞAHTANA KONAĞI), MOR HIRMIZ KELDANİ KİLİSESİ, ABBARALAR, DAR SOKAKLARI KAPALI ÇARŞI, ULU CAMİİ, SÜRYANİ ÇÖREĞİ ALIŞVERİŞİ, MARDİN BADEM ŞEKERİ ALIŞVERİŞİ, DARA ANTİK KENTİ, GÖBEKLITEPE, SIRA GECESİ.

     Gönül Erleri Gurme Gap Turu 4. gününde otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında ilk olarak Badem Şekeri, Kiraz, Gümüşçüler, Doğal Sabunlar ve Süryani çöreğiyle ünlü Mardin Şehir Merkezinde yürümeye başlıyoruz. Rotamıza Mardin Kültür Sokağı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan gizemini hala koruyan Abbaralar ve tarihsel yapılara ait Çan Kuleleri ile Minareleri geziyoruz.
     Mardin’in mistik ve tarihi ögelerini fotoğrafladıktan sonra sizlerin Badem Şekeri, Süryani Çöreği veya sevdikleriniz için şifalı Doğal Sabun alması adına serbest zaman veriyoruz. Sonrasında buluşma alanında toplanarak Mardin Ulucami ile geziye devam ediyoruz. Burada tur rehberimiz 12. yüzyıldan kalma ve Artuklu döneminin mimarisini yansıtan Mardin Ulucami tarihi hakkında gerekli bilgileri anlatıyor.
     Şehidiye Camisi, Tarihi PTT Binası ile Mardin şehir merkezindeki gezimizi tamamlıyoruz. Sonrasında dilerseniz ekstra bir organizasyon olan Toplu Mezar, Sarnıç, Kaya ve Mağara Mezarı ve birçok taş sanduka ve türbeleri ziyaret ediyorsunuz.
     Ardından Mardin’in Oğuz köyünde yer alan ve Mezapotamya’nın incisi Dara Antik Kenti ile GAP TURU gezisine devam ediyoruz. Dara Antik Kenti (ekstra) gezisinde tur rehberlerimiz tarihi 6. yüzyıldaki Doğu Roma İmparatorluğu ile Sasani çatışmasına dayanan kent hakkında gerekli bilgileri sağlıyor.
     Gap turu gezimizde Mardin’in eşsiz noktalarını ziyaret ettikten sonra Mardin Tabağı menüsüyle ünlü olan restoranda yöresel tatları deneyerek günün yorgunluğunu atıyorsunuz. Burada kısa bir öğle yemeği molasının ardından dünyanın en eski tapınağı olan ve yakın zamanda Atiye dizisine konu olan Göbeklitepe ziyaretine başlıyoruz. Göbeklitepe; cilalı taş devrinden kalma ve tarihe adını altın harflerle yazdıran; buna istinaden 2019 Göbeklitepe Turizm Yılı ilan edilen dünyanın en eski tarihi yapısıdır.
     Gapturu kapsamında tüm dünyanın ilgisini çeken bu arkeolojik yapıyı birebir gözlemleme fırsatı elde ediyorsunuz ve tur rehberleri eşliğinde Göbeklitepe’nin tarihini uzmanlarından dinliyorsunuz.
     Otelde bir süre dinlendikten sonra otele yürüme mesafesinde yer alan Rehavi konağında Sıra Gecesi Programı ile canlı türküler dinliyor ve bölgenin kültürüne eşsiz ritimlerle tanıklık ediyoruz. Burada çiğköfte, kebaplar, bostana, bölgeye özel acı mırra kahvesi gibi yöresel tatlarla güzel bir gece geçirdikten sonra tur programımızın son gününe enerji toplamak adına otelde dinlenmeye geçiyoruz.
  • Kahvaltı: Açık büfe ya da set menü olarak alınacaktır. Tur ücretine dahildir.
  • Öğlen yemeği: Bölge restorantları (tur ücretine dahil değildir.)
  • Akşam yemeği: Tur ücretine dahil değildir.
  • Konaklama: Harran Otel ve vb bölge otelleri (Şanlıurfa)

   BAYRAMA ÖZEL ASİL OTEL KONAKLAMADIR
   Ekstra 1:Dara Antik Kenti tur ücretine dahil değildir.
   Ekstra 2:Sıra gecesi tur ücretine dahil değildir.Yöresel set menü alınacaktır.
  • 5. Gün:
     ŞANLIURFA, BALIKLIGÖL, HALİLÜR RAHMAN GÖLÜ, AYN ZELİHA GÖLÜ, DERGAH CAMİ, HZ İBRHİM MAĞARASI, ÇARŞILAR, BAHARAT ALIŞVERİŞİ, GÖBEKLITEPE, HARRAN ULUCAMİ HARABELERİ (PANORAMİK) HARRAN KONİK EVLER, TARİHİ SUR VE KAPILARI, EMEVİ HÜKÜMDARLIĞININ SARAYIGAZİANTEP, YEMENİCİLER ÇARŞISI, ELMACI PAZARI, BAKIRCILAR ÇARŞISI, ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ
  • 6. Gün:
     Sabah saatlerinde misafirimizden ayrılıyoruz.
Kişi Başı Ücret: 6.150
Yerinizi ayırtmak İçin
0532 293 32 19 ile
Whatsapdan İletişime Geçebilirsiniz...


Hiç yorum yok:

Kitap Tanıtımı ღ💗ღ Yazar Şüheda Derya Terzi ❀💗❀ A'MAK-I ERVAH

  Kitap Özgün <kitapokuyalim@gmail.com> okunmadı, 00:18 (10 dakika önce)     alıcı gonulerleri@googlegroups.com      2007 de birkaç...