16 Haziran 2024 Pazar

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün
(3 gece otelde konaklamalı)
Gönül Erleri  &  Grand Alfa
Karadeniz Turu
otobus-hareketli-resim-0016
     5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz turumuzda, Karadeniz tarihini ve doğal güzelliklerini keşfetmeye hazır olun!
     Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Batum’u; tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle gözlemlemeye ve yöresel mekânlarda eşsiz lezzetler tatmaya, keyif dolu anılar biriktirmeye ailece bekleriz :)

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
* Gidiş - Dönüş Ulaşım
* 3 Gece Otel Konaklama
* 3 Akşam Yemeği
* 3 Sabah Kahvaltısı
* Profesyonel Rehberlik Hizmeti
* Çevre Gezileri
* Zorunlu Seyahat Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
* Kişisel Harcamalar
* İlk Sabah Kahvaltısı
* Öğle Yemekleri
* Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
* Borçka-Karagöl Turu
* Kuzualan Şelalesi ve Mavi Göl Turu
* Zilkale ve Palovit Şelalesi Turu
* Batum Turu
* Yurtdışı Çıkış Harcı

Kalkış Yer ve Zamanları:
19:00 Beylikdüzü (Migros Önü)
19:15 Avcılar (Metrobüs Durağı Yanı)
19:20 Sefaköy (Metrobüs Durağı)
19:30 İncirli (Doğtaş Mobilya Önü)
19:40 Ayvansaray (Eyüp, Haliç Köprüsü)
19:45 Mecidiyeköy (İETT Durakları Önü)
20:10 Göztepe (Medikal Park Önü, İETT Durağı)
20:15 Bostancı Köprüsü
20:20 Kartal Köprüsü
20:25 Pendik Köprüsü
20:55 Gebze Center Önü
21:35 İzmit Halk Evi


Tur Programı:
2. Gün : Ordu, Boztepe, Giresun, Mavi Göl, Kuzalan Şelalesi.
     Gece yolculuğunun ardından gezimizin ilk durağı olan Samsun Terme Dinlenme Tesislerinde yapacağımız kahvaltının (ekstra) ardından Çarşamba Ovası ve Yeşil Irmağı seyrederek Ordu’ya varıyoruz. Sahile sıfır noktada bulunan teleferik istasyonundan teleferiğe binerek sahilden 530 metre yüksekliğe doğru Ordu’yu kuş bakışı seyrederek fındık ağacı ormanlarının yeşilliği ile Karadeniz’in maviliğinin buluştuğu bir renk cümbüşü ile Boztepe’ye varıyoruz.

     Boztepe de geçireceğimiz serbest sürenin ardından Antik dönemde dünyada ilk defa kiraz meyvesinin yetiştirilip tanıtıldığı ve adını kiraz anlamına gelen KERESUN dan alan ayrıca dünyanın en kaliteli fındığını üreten GİRESUN’a geçiyoruz.
     Giresun’un başka bir güzelliği olan MAVİ GÖL’e (ekstra) olarak özel tahsis edilen minibüsler ile geliyoruz. Sodalı Göl olarak da bilinen gölün değişken rengi görsel bir şölen sunmaktadır. Mavi Göl turkuaz renkteki muhteşem görüntüsünün yanı sıra çok sayıda değişik türden bitkilere de ev sahipliği yapmaktadır. Şelale oluşumundaki travertenleri bizlere doğal bir şölen sunmaktadır.
     Mavi gölde geçireceğimiz zamanın ardından Kuzualan Şelalesi’ne geçiyoruz. Dereli ilçesi tabiat parkı sınırlarında kalan ve 20 m yükseklikten dökülen Kuzalan Şelale’sini seyir tepesinden seyredip su sesi ve kuş sesi eşliğinde gezimizin Giresun etabını tamamlayıp konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.

     Konaklamamız Trabzon otelleri, otelimizde alacağımız akşam yemeği ve sabah kahvaltısı fiyata dahildir.

   3. Gün: Trabzon, Ayasofya Camii, Sümela Manastırı, Uzungöl, Telkari Atölyesi, Sürmene Bıçak Atölyesi, Çay Fabrikası.
     Yaz kış dört mevsim çay üretiminin devam ettiği bunun içinde her hangi bir katkı ve koruyucu madde bulunmayan dünyanın en doğal çayının üretildiği modern çay üretim tesisine (Dem Çay Fabrikası) uğruyoruz. Hasadından başlayarak işlenip soframıza gelene kadar çayın tüm aşamalarını tesisin çay ikramları eşliğinde görüyoruz ve dileyen misafirlerimiz alışverişlerini burada gerçekleştiriyor. Sonrasında Trabzon’un sembollerinden olan Sümele Manastırı'na doğru yeşilin her tonunu seyrederek Maçka yaylalarına tırmanıp Sümela manastırına varıyoruz. Altın dere vadisine hakim Karadağ’ın zirvesinde halk arasında Meryem ana diye bilinen ve adeta bir kartal yuvasını andıran 300 m. Yükselti de konumlanmış olan Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Manastırda geçireceğimiz sürenin ardından Trabzon’a geri dönüyoruz.

     Merkezde bulunan Ayasofya Camii geziyoruz. İstanbul’un latinler tarafından işgal edilmesi ile Trabzon’a kaçan 1204 yılında Trabzon imparatorluğunu kuran Komninos hanedanlığından imparator manuel tarafından 1250-1260 yılları arasında yaptırılan ve bir manastır kilise özelliği olan kutsal bilgelik anlamına gelen bu muhteşem kültür mirasını tüm detaylarıyla görüyoruz.

     Ayasofya Cami’ni ziyaret ettikten sonra Telkari Atölyesine (Kazaziye Dünyası Atölye) geçiyoruz. Burada Trabzon yöresine ait gümüş yapımı hakkında bilgiler alıyoruz ve isteyen misafirlerimiz buradan yöreye özgü takı ve ev ürünleri için alışveriş de gerçekleştirebiliyor. Telkari Atölyesi‘nden sonra yöreye özgü bir diğer Atölye olan Sürmene Bıçak Atölyesine (Akif Usta Bıçakçılık) geçiyoruz. Burada meşhur Sürmene Bıçaklarının kızgın çelikten dövülerek yapımını izliyoruz ve dileyen misafirlerimiz buradan bu bıçakları hediyelik olarak alabiliyor.
     Rotamıza Uzungöl ile devam ediyoruz. Uzungöl‘de yolun her iki tarafını kaplayan ağaç türleri, asma köprüleri, sakin akan gölün verdiği huzur ile yürüyüş yapabilir yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

     Uzungöl’de ki gezimizin ardından konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.
     Konaklama yapacağımız hotelimiz Artvin’dedir. Hotel de alacağımız sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahildir.

   4. Gün: Fırtına Vadisi, Zilkale, Palovit Şelalesi, Ayder Yaylası, Gelintülü Şelalesi, Borçka, Karagöl.
     Otelimizden ayrıldıktan sonra Fırtına Vadisi boyunca yol alarak Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslere binerek (ekstra) Çat vadisine giriş yapıyoruz. Şenyuva (Çinçiva) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz.

     Çinçiva Köyü’nün harika manzarasında fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz Dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 mt yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsiz güzelliği ve bol oksijeni içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesi’ne geçeceğiz.

     Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz. Çamlıhemşin’den hareketle Hala Köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Burada ilk önce Gelintülü Şelalesini görüyoruz ve Yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylasını gezip bol bol fotoğraf çekiyoruz. Sonra Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan ve doğal haliyle bozulmadan günümüze ulaşmış olan Karagöl’e (ekstra) hareket ediyoruz. Borçka ilçesinde Çoruh Nehri kıyısında bizleri bekleyen minibüslere binerek yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonrasında Karagöl’e ulaşıyoruz. Karagöl’de vereceğimiz serbest zaman sonrasında tekrardan otobüsümüze dönerek ekstra gezimizi tamamlıyor ve otelimize geçiş yapıyoruz.

     Konaklama yapacağımız hotel Rize’dedir. Otel de alacağımız sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahildir.

   5. Gün: Batum-Dönüş Yolculuğu
     Sabah otelimizde yapacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimizle (ekstra olarak) Batum’a sınır kapısına geçiş sağlıyoruz rehber eşliğinde sınır kapısın da giriş harçlarımızı ödedikten sonra Batum’a giriş sağlıyoruz.

     Batum şehir merkezine doğru devam ederken Gonio Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Aynı zamanda Bayburt’dan doğup Batum sınırlarına kadar gelen Çoruh Nehri’ni ve eski Gonio Köpürüsü’nü göreceğiz. Sonrasında şehir merkezine ulaşarak 1886 yılında yapılmış Orta Camii’ni görüyoruz. Daha sonra Avrupa şehir meydanlarını anımsatan Piazza Meydanı’na ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Avrupa Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştiriyoruz.

     Avrupa Meydanı’nda yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü yansıtan Medea heykelini görerek rehberimizden bilgiler aldıktan sonra Poseidon heykelini görüyoruz. Daha sonra Batum limanına ulaşarak aşk filmlerine konu olmuş Ali ve Nino heykelini görüp rehberimizden hikayesini dinliyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında veda ederek Sarp Sınır Kapısı’na doğru yola çıkıyoruz. Çıkış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Dönüş yolumuz üzerinde Rize Bezi Atölyesini (Tekpan Rize Bezleri Atölyesi) ziyaret ediyor ve orada dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabiliyorlar.
     Akşam üstü ve artık gün batarken günümüzü en iyi şekilde değerlendirmenin ve biriktirdiğimiz harika anılarımızın da keyfi ile İstanbul’a aynı güzergah üzerinden dönüyoruz. Sizleri almış olduğumuz noktalarda bırakarak siz değerli misafirimize farklı rotalarda tekrar görüşmek üzere veda ediyoruz.

❗️Batum’a Sadece Yeni Kimlik Kartı Yada Pasaport İle Geçiş Yapılabilir.
❗️Anne ve Baba Aynı Anda Yanında Olmayan 18 Yaş Altı Misafirlerimizin Batum’a Geçişi İçin Noterden Muvafakatname Almaları Gerekir.
❗️Bebekler Dahil Herkesin Kimliğinde Fotoğraf Olması Zorunludur

   NOT:
Ekstra olan hizmetlerin katılımı isteğe bağlı olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Ekstra hizmetlere katılım sağlamak istemeyen misafirlere serbest zaman tanınmaktadır. Ekstra aktivite yada organizasyon yapılmayacaktır.
   ÜCRET:  7.375 ₺ Nakit veya Kredi Kartına Tek Çekim. Kredi Kartına otomatik artış ile Taksit.

15 Haziran 2024 Cumartesi

10 - 14 Temmuz (5 Gün - 3 Gece) GÜNEYDOĞU TURU

10-14 Temmuz 5 gün
(3 gece otelde konaklamalı)
Gönül Erleri  &  Grand Alfa
Güneydoğu Turu 
otobus-hareketli-resim-0016

    10 Temmuz Çarşamba günü öğlen vakti İstanbul'dan yola çıkacağımız, 5 Gün 4 geceden oluşan GAP turumuzda Mezopotamya tarihini keşfetmeye hazırsanız yerinizi ayırtmakta geç kalmayın... 
     Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa; Batman ve Mardin’i (illeri ve bazı ilçelerini) tarihi ve kültürel değerleriyle keşfedeceğiniz, aynı zamanda vazgeçilmez lezzetlerini de tadabileceğiniz turumuzda keyif dolu anılar biriktire bileceksiniz.

* Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
- Kişisel Harcamalar
- Ekstra Aktiviteler
- Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
- İlk Gün Sabah Kahvaltısı
- Öğle Yemekleri
- Halfeti Tekne Turu
- Hasankeyf Tekne Turu
- Şanlıurfa Sıra Gecesi
- Dara Antik Kenti
- Nemrut Dağı Turu


* Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
- Gidiş - Dönüş Ulaşım
- 3 Gece Otel Konaklama
- 2 Akşam Yemeği
- 3 Sabah Kahvaltısı
- Profesyonel Rehberlik Hizmeti
- Çevre Gezileri
- Zorunlu Seyahat Sigortası

   1. Gün:
* Kalkış Yer ve Zamanları
13:00 Beylikdüzü (Migros Önü)
13:15 Avcılar (Metrobüs Durağı Yanı)
13:20 Sefaköy (Metrobüs Durağı)
13:30 İncirli (Dilek Pastanesi Önü)
13:40 Ayvansaray (Eyüp, Haliç Köprüsü)
13:45 Mecidiyeköy (İETT Durakları Önü)
14:10 Göztepe (Medikal Park Önü, İETT Durağı)
14:15 Bostancı Köprüsü
14:30 Pendik Köprüsü
15:00 Gebze Center Önü
16:00 İzmit Halk Evi
17:00 Sakarya Otogar Girişi
19:15 Bolu Unova Tesisleri
21:15 Ankara Armada Avm Önü


     Tur Programı

   2. Gün:
   Halfeti Tekne Turu, Kral Kızı Mağarası, Rumkale, Batık Cami, Arsemia Antik Kentii Heykelleri, Diyarbakır.
     4 gece 5 gün Gap Turumuzun 2. gününde sabah Halfeti’ye varışımızı takiben kahvaltı alacağımız restoranımıza geçiyoruz. (Ekstra-Aşikan Cafe ve Restoran)
     Yapacağımız ekstra kahvaltı sonrasında Halfeti tekne turumuzu gerçekleştirmek üzere restorandan ayrılıyoruz.
     Halfeti, Şanlıurfa’nın karagül ile ünlü ilçesidir. Öte yandan Halfeti’de Batık Cami, Rum Kale ve Kral Kızı Mağarası gibi tarihi ve doğal güzellikler mevcuttur. Burada Fırat’ın serin sularında tekneye binerek (ekstra) Halfeti’nin meşhur Kral Kızı Mağarası, Muhafız Mağarası, Rum Kale, Beresül (Savaşan Köyü) ve Batik Camii’yi panoramik perspektiften görme fırsatı elde ediyorsunuz. Tekneyle Fırat Turu sonrasında Halfeti’ye geri dönüyor, çay ve fotoğraf için kısa bir mola veriyoruz. Molamız sonrasında Nemrut dağı turumuz (Ekstra) için hareket ediyoruz.
     Kartal Yuvası’nı andıran Kommagene Krallığı’nın kutsal kraliyet tapınaklarının ve idare binalarının bulunduğu Arsemia Antik Kenti’ne varıyoruz. Anadolu’nun en büyük kaya yazıtlarından birisini de girişinde barındıran Hierotezyon ve üzerinde ünlü Tanrı-Kral Tokalaşma Sahnesini (Antiochos-Heracles) görerek ayrılıyor ve yolumuza minibüslerimizle devam ediyoruz.


     Yaklaşık yarım saatlik bir minibüs yolculuğu ardından araçlarımızdan ayrılarak yaya olarak Nemrut Dağı’na çıkıyoruz. Tanrı heykellerini gördükten sonra Tören Yolu’nu takip ederek Batı Terası’na varıyoruz. Heykelleri izledikten sonra minibüslerimize binerek Narince veya Kahta’ ya (Neşet’in Yeri Restoran) doğru yola çıkıyoruz. Varışımızı takiben otobüsümüze binerek Diyarbakır’a hareket etmeye başlıyoruz. Diyarbakır’da bulunan otelimize varıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
   * Sabah Kahvaltısı: Aşikan Cafe ve Restoranda alınacaktır. (Ekstra-Aşikan Cafe ve Restoran)
  * Öğle Yemeği: Kahta’ da serbest olarak alınacak. (Ekstra-Neşet’in Yeri Restoran)
  * Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.
  * Konaklama: Sv. Busines Otel, Hasuni Taş Otel, Park Vadi Otel vb.


   3. Gün:
   Diyarbakır, Ulu Cami, Diyarbakır Surlar, Hasanpaşa Hanı, Dört Ayaklı Minare, Batman, Hasankeyf, Zeynel Bey Türbesi, El Rızk Cami, Hz. Süleyman Cami, Koç Cami, Kızlar Camii, Artuklu Hamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Sultan Süleyman Külliyesi

     Gap Turumuzun 3. gününde Diyarbakır şehir merkezinde, Diyarbakır Kalesi surlarının üzerinde yer alan İslamiyet'in 5. Harem-i Şerifi Diyarbakır Ulu Cami ile turumuza devam ediyoruz. Rehberimiz cami hakkında merak edilen soruları yanıtlıyor ve Ulu Camii’nin tarihsel geçmişi hakkında bilgiler veriyor. Tarihi 639 yılında bölgede egemen olan Müslümanlara dayanan ve 11. yüzyılda yeniden açılışıyla günümüze ulaşan Ulu Cami ziyareti sonrasında yakın zamanın en büyük şairlerinden olan Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi ziyaretimizi yapıyoruz. Burada rehberimiz şiirleriyle Cumhuriyet sonrası Türk Edebiyatına damga vuran ve Otuz beş Yaş şiiri ile günümüzde hala saygıyla anılan Cahit Sıtkı Tarancı’nın hayatı ile ilgili bilgiler veriyor.

     Akabinde yeniden yakın zamandan geçmişe ışınlanıyor ve 500 yıllık tarihiyle Osmanlı’nın öne çıkan iş hanlarından ve günümüzde kahvaltıcılarıyla ünlü Hasan Paşa Hanı ile gezimize devam ediyoruz. Tarihi Han ziyaretinin ardından rivayete göre "4 Ayaklı Minare"nin ayaklarının altından geçip Şeyh Mutahhar Camii ziyaretini gerçekleştiriyoruz.

     16. yüzyıldan günümüze ulaşan ve farklı mimarisiyle İslam medeniyetlerinin gözbebeği olan Dört Ayaklı Minare gezisinden tarihte farklı medeniyetlerle adından söz ettiren ve 9000 yıllık geçmişiyle 33 farklı medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır Surlarını panoramik açıdan görüyoruz.
     Diyarbakır Kalesi olarak da bilinen Diyarbakır Surları; Manzumeler Kitabesine ev sahipliği yapan ve Dağ Kapı, Çift Kapı, Urfa Kapı ve Mardin Kapıları ile ünlü bir yapıdır. Burada tarihe göz kırptıktan sonra Diyarbakır Surlarının en büyük ve en eski burç olan Keçi Burcu; kenti Dicle Nehrine bağlayan Su Kapısı (Yeni Kapı) sonrası rotamızın ikinci durağı olan Batman istikametine doğru yol alıyoruz.

    Diyarbakır’dan Batman’a geçerken öğle yemeği molasını (Bataman Ali Usta Restoran) veriyor ve sonrasında ekstra organizasyon olan Hasankeyf tekne gezisiyle dünya miraslarından birini ziyaret ediyoruz.
     Hasankeyf; tarihi antik dönemlere dayanan ve tarih boyunca medeniyetlerin kesişim noktası olmuş, günümüzde Batman ili sınırlarında yer alan bir doğal sit alanıdır. Mezopotamya’nın önemli mirası Hasankeyf, yakın zamanda Ilısu barajının su tutması sebebiyle sular altında kalmış ve bu süreçte tarihi eserler Yeni Hasankeyf’e taşınmıştır. Burada geniş açıdan tarihi şehri görürken aynı zamanda binlerce mağara gibi doğal güzellikleri; Zeynel Bey Türbesi, El Rızk Cami, Hz. Süleyman Cami, Koç Cami, Kızlar Camii, Artuklu Hamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Sultan Süleyman Külliyesi gibi Akkoyunlu ve Osmanlı dönemlerinden kalma tarihi güzellikleri görüyoruz.

     Tekne gezimiz sonrasında rotamızı Mardin’in Midyat ilçesine çeviriyor ve popüler kültür ögelerinin bölgenin eşsiz güzellikleri ile birleştiği; yakın zamanda Sıla ve Hercai gibi dizilerin çekildiği Midyat Konakları ile beyazcamda seyrettiğiniz hikayelere ev sahipliği yapan yapıları canlı canlı görme fırsatı elde ediyorsunuz. Midyat’ta dantel gibi işlenen ve Türkiye dışında dünyanın birçok ülkesinde merak edilen konakları, sokakları ve çarşıları geziyor ve sonrasında dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz.

  * Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.
  * Sabah Kahvaltısı : Otelde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.
  * Öğle Yemeği: Batman Ali Usta’da Menü olarak alınacak. (Ekstra)
  * Akşam Yemeği: Otelde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.
  * Konaklama: Katori Otel, Ladonia Otel vb.

   4. Gün:
   Dara Antik Kenti, Deyrul Zaferan Manastırı - Sin Tapınağı – Vaftizhane - Kasımiye Medresesi- Mezopotamya Ovası- Mardin Sokakları - Kırklar Kilisesi - Eski PTT Binası - Ulu Cami - Şehidiye Cami - Mardin

     Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak Dara Antik Kenti gezimizi gerçekleştiriyoruz. Mardin’in 30 km güneydoğusunda – Oğuz Köyü’nde yer alan Dara Antik Kenti Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşkelerinden biridir. Kaya içine oyulan yapılardan oluşan ve geniş bir alana yayılan Dara Antik Kenti’ni rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Dara Antik Kenti gezimizin ardından otantik yapısıyla masalsı bir köşe olan Mardin’ e hareket ediyoruz.

     Mardin’ e varışımızı takiben tüm Dünya’ daki Süryanilerin merkezi olarak kabul edilen Deyrulzaferan Manastırı gezimize başlıyoruz. Burada Kilise- Tıp Okulu- Sin Tapınağı- Vaftizhane- Mezar bölümlerini görerek tekrardan aracımıza binerek Mardin’ e doğru yola çıkıyoruz. Turumuza Kasımiye Medresesi ile devam ediyoruz. Artuklu dönemi mimarisi ile inşa edilmiş yapıdan görebileceğimiz eşsiz Mezopotamya Ovası’ nın uçsuz bucaksız manzarası hepimizi etkisi altına alacak.
     Medrese gezimiz sonrasında Mardin şehir merkezine ulaşarak Mardin Sokakları gezimize başlıyoruz. Kırklar kilisesi- Abbaralar- Eski PTT binası- Ulu camii- Şehidiye camii gibi taş işçiliğinin daha birçok ustalık eserini görebileceğimiz yürüyüşümüzü gerçekleştirirken kendinizi kadim bir diyarda hissedeceksiniz.
     Gezimiz sonrasında öğle yemeği (Ekstra-Dostlar Kebap Salonu) için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında Göbeklitepe’ ye doğru hareket ediyoruz.

     Dünyanın en eski tapınağı olan ve yakın zamanda Atiye dizisine konu olan Göbeklitepe ziyaretine başlıyoruz. Göbeklitepe; cilalı taş devrinden kalma ve tarihe adını altın harflerle yazdıran; buna istinaden 2019 Göbeklitepe Turizm Yılı ilan edilen dünyanın en eski tarihi yapısıdır. Siz değerli turistlerimiz Gapturu kapsamında tüm dünyanın ilgisini çeken bu arkeolojik yapıyı birebir gözlemleme fırsatı elde ediyorsunuz ve tur rehberleri eşliğinde Göbeklitepe’nin tarihini uzmanlarından dinliyorsunuz.

     Gezimiz sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Otelde bir süre dinlendikten sonra dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak düzenlenecek olan gece programına (Rehavi Konağı ya da Gülizar Konağı) gidiyoruz. Sıra Gecesi Programı ile canlı türküler dinliyor ve bölgenin kültürüne eşsiz ritimlerle tanıklık ediyoruz. Burada çiğköfte, kebaplar, bostana, bölgeye özel acı mırra kahvesi gibi yöresel tatlarla mükemmel bir gece geçirdikten sonra tur programımızın son gününe enerji toplamak adına otelde dinlenmeye geçiyoruz.

  * Sabah Kahvaltısı : Otelde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.
  * Öğle Yemeği: Mardin’ de serbest olarak alınacak. (Ekstra-Dostlar Kebap Salonu)
  * Akşam Yemeği: Sıra Gecesinde alınacaktır. (Ekstra- Rehavi Konağı ya da Gülizar Konağı)
  * Konaklama: Rabis Otel vb.
  * Anlaşmalı Alışveriş Noktaları: Milano Kozmetik (Midyat), Saido Mısır Çarşısı (Mardin Badem Şekeri Alışverişi), Dara Telkari Gümüş (Gümüş Takı Alışverişi)


   5. Gün:
     Şanlıurfa, Gaziantep Halil-ür Rahman Gölü, Ayn Zeliha Gölü, Dergah Cami, Hz İbrahim Mağarası, Çarşılar, Harran, Konik Evler, Harran Üniversitesi, Gaziantep, Yemeniciler Çarşısı, Elmacı Pazarı, Bakırcılar Çarşısı, Zeugma Mozaik Müzesi

     Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından sevdiklerinize götürmek üzere ve yemeklerinizi tatlandıracak baharat, isot, biber salçası ve yöresel baharatlar için anlaşmalı baharatçıyı (Urfam İsot Sarayı) ziyaret ediyoruz. Baharatçıda menengiç kahvesi ve çeşitli tatları denedikten sonra dilerseniz alışveriş yaparak yörenin lezzetleri ile Gap Turu gezisini taçlandırabilirsiniz.

     Alışverişimiz sonrasında Balıklıgöl’ e gidiyoruz.
     Urfa’nın Peygamberler Şehri olarak anılmasına vesile olan ve Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı ancak ateşin balıklara dönüştüğü rivayet edilen Balıklıgöl ziyareti için harekete geçiyoruz.

     Programımızın ilk durağında Halil’ür Rahman Gölü; adını Nemrut’un kızı Zeliha’nın İbrahim Peygambere inanması sonucunda babası Nemrut tarafından ateşe atıldığı Ayn Zeliha Gölünü ziyaret ediyoruz. Sonrasında Hz İbrahim’in doğup 13. yaşına kadar yaşadığına inanılan Mevlid-i Halilulrahman Mağarası ziyaretini yapıyoruz. Gezimiz sonrasında Şanlıurfa çarşısında zaman geçirmeniz için serbest zaman veriyoruz. Verilmiş olan serbest zaman sonrasında Harran’ a doğru yola çıkıyoruz.

    Mezopotamya kültüründe ay tanrıçası Sin inanışının bulunduğu ve kesişen yollar anlamına da gelen Harran ilçemize ulaşıyoruz. Burada Harran Şehrinin ortasında 22 metre yükseklikte var olan Harran höyüğü- Emevi halifesi Mervan tarafından yaptırılan kubbesi ahşap olma özelliğini taşıyan Camii el Firdevs (Cennet Camii)- avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi)- İç Kale- Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evleri ziyaret ediyoruz. Harran gezimiz sonrasında rotamızı Gaziantep’ e çeviriyoruz.

     Birecik Barajının suları altında kalan tarihi Zeugma Antik Kentinden çıkarılan mozaiklerin sergilendiği mozaik literatüründeki sıralamayı değiştiren koleksiyonunun bulunduğu Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi oluyor. Yapı bakımından modern bir tarza sahip olan müzenin arkeoloji kısmına geçerek tarih öncesi fosil ve insanların kullandığı eşyalar, mezar gibi eserleri görüp müzeden ayrılıyoruz.

     Zeugma gezimiz sonrasında Gaziantep’in farklı güzelliklerini özgürce keşfetmesi adına serbest dolaşmanıza izin veriyoruz. Sizler bu süreçte dilediğiniz yeri ve Gaziantep’in çarşılarını gezmekte özgür oluyorsunuz. Dilerseniz çarşı gezisi sırasında kendiniz ve sevdikleriniz için Gaziantep’ten anı için eşyalar alabilirsiniz. Serbest sonrasında belirlenen zaman diliminde araçta buluşuyor ve Gap turumuzu sonlandırarak İstanbul’ a doğru yola çıkıyoruz.

     İstanbul’a varışımızı takiben belirlenen duraklarda siz değerli misafirlerimiz ile vedalaşarak ayrılıyoruz. Ancak bunun kısa bir veda olmasını diliyor ve sürekli olarak düzenlediğimiz farklı Gönül Erleri turlarımızda buluşmayı umut ediyoruz.

  * Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup Tur Ücretine Dahildir.
  * Öğle Yemeği: Şanlıurfa’ da serbest olarak alınacak. (Ekstra)
  * Akşam Yemeği: Güzergahımız üzeri dinlenme tesisinde alınacaktır. (Ekstra)
  * Konaklama: Bu Gece Otel Konaklaması Yoktur.


Rezervasyon İçin Whatsapp'dan
0532 293 32 19 'a
Ad, Soyad - Kişi Sayısı,
Otobüsümüze nereden bineceğinizi yazın...
Yeriniz ayrılsın ve bilgilendirelim...

NOT: Ekstra olarak belirtilen tüm organizasyonlar yeterli kişi sayısında katılım olması ve bölgesel yoğunluk dönemlerinde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı rehberlerimizin inisiyatifinde gerçekleşecektir.

   Ziyaret Edilen Anlaşmalı Noktalar:
  * Milano Kozmetik (Midyat)
  * Ali Usta (Batman Yemek)
  * Saido Mısır Çarşısı (Mardin Badem Şekeri Alışverişi)
  * Dostlar Kebap Salonu (Mardin Yemek)
  * Aşikan Cafe ve Restoran (Halfeti Kahvaltı)
  * Urfam İsot Sarayı
  * Rehavi Konağı ya da Gülizar Konağı (Sıra Gecesi)
  * Dara Telkari Gümüş

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri  &  Grand Alfa Karadeniz Turu      5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konakla...