16 Haziran 2024 Pazar

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün
(3 gece otelde konaklamalı)
Gönül Erleri  &  Grand Alfa
Karadeniz Turu
otobus-hareketli-resim-0016
     5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz turumuzda, Karadeniz tarihini ve doğal güzelliklerini keşfetmeye hazır olun!
     Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Batum’u; tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle gözlemlemeye ve yöresel mekânlarda eşsiz lezzetler tatmaya, keyif dolu anılar biriktirmeye ailece bekleriz :)

Fiyata Dahil Olan Hizmetler:
* Gidiş - Dönüş Ulaşım
* 3 Gece Otel Konaklama
* 3 Akşam Yemeği
* 3 Sabah Kahvaltısı
* Profesyonel Rehberlik Hizmeti
* Çevre Gezileri
* Zorunlu Seyahat Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
* Kişisel Harcamalar
* İlk Sabah Kahvaltısı
* Öğle Yemekleri
* Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
* Borçka-Karagöl Turu
* Kuzualan Şelalesi ve Mavi Göl Turu
* Zilkale ve Palovit Şelalesi Turu
* Batum Turu
* Yurtdışı Çıkış Harcı

Kalkış Yer ve Zamanları:
19:00 Beylikdüzü (Migros Önü)
19:15 Avcılar (Metrobüs Durağı Yanı)
19:20 Sefaköy (Metrobüs Durağı)
19:30 İncirli (Doğtaş Mobilya Önü)
19:40 Ayvansaray (Eyüp, Haliç Köprüsü)
19:45 Mecidiyeköy (İETT Durakları Önü)
20:10 Göztepe (Medikal Park Önü, İETT Durağı)
20:15 Bostancı Köprüsü
20:20 Kartal Köprüsü
20:25 Pendik Köprüsü
20:55 Gebze Center Önü
21:35 İzmit Halk Evi


Tur Programı:
2. Gün : Ordu, Boztepe, Giresun, Mavi Göl, Kuzalan Şelalesi.
     Gece yolculuğunun ardından gezimizin ilk durağı olan Samsun Terme Dinlenme Tesislerinde yapacağımız kahvaltının (ekstra) ardından Çarşamba Ovası ve Yeşil Irmağı seyrederek Ordu’ya varıyoruz. Sahile sıfır noktada bulunan teleferik istasyonundan teleferiğe binerek sahilden 530 metre yüksekliğe doğru Ordu’yu kuş bakışı seyrederek fındık ağacı ormanlarının yeşilliği ile Karadeniz’in maviliğinin buluştuğu bir renk cümbüşü ile Boztepe’ye varıyoruz.

     Boztepe de geçireceğimiz serbest sürenin ardından Antik dönemde dünyada ilk defa kiraz meyvesinin yetiştirilip tanıtıldığı ve adını kiraz anlamına gelen KERESUN dan alan ayrıca dünyanın en kaliteli fındığını üreten GİRESUN’a geçiyoruz.
     Giresun’un başka bir güzelliği olan MAVİ GÖL’e (ekstra) olarak özel tahsis edilen minibüsler ile geliyoruz. Sodalı Göl olarak da bilinen gölün değişken rengi görsel bir şölen sunmaktadır. Mavi Göl turkuaz renkteki muhteşem görüntüsünün yanı sıra çok sayıda değişik türden bitkilere de ev sahipliği yapmaktadır. Şelale oluşumundaki travertenleri bizlere doğal bir şölen sunmaktadır.
     Mavi gölde geçireceğimiz zamanın ardından Kuzualan Şelalesi’ne geçiyoruz. Dereli ilçesi tabiat parkı sınırlarında kalan ve 20 m yükseklikten dökülen Kuzalan Şelale’sini seyir tepesinden seyredip su sesi ve kuş sesi eşliğinde gezimizin Giresun etabını tamamlayıp konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.

     Konaklamamız Trabzon otelleri, otelimizde alacağımız akşam yemeği ve sabah kahvaltısı fiyata dahildir.

   3. Gün: Trabzon, Ayasofya Camii, Sümela Manastırı, Uzungöl, Telkari Atölyesi, Sürmene Bıçak Atölyesi, Çay Fabrikası.
     Yaz kış dört mevsim çay üretiminin devam ettiği bunun içinde her hangi bir katkı ve koruyucu madde bulunmayan dünyanın en doğal çayının üretildiği modern çay üretim tesisine (Dem Çay Fabrikası) uğruyoruz. Hasadından başlayarak işlenip soframıza gelene kadar çayın tüm aşamalarını tesisin çay ikramları eşliğinde görüyoruz ve dileyen misafirlerimiz alışverişlerini burada gerçekleştiriyor. Sonrasında Trabzon’un sembollerinden olan Sümele Manastırı'na doğru yeşilin her tonunu seyrederek Maçka yaylalarına tırmanıp Sümela manastırına varıyoruz. Altın dere vadisine hakim Karadağ’ın zirvesinde halk arasında Meryem ana diye bilinen ve adeta bir kartal yuvasını andıran 300 m. Yükselti de konumlanmış olan Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Manastırda geçireceğimiz sürenin ardından Trabzon’a geri dönüyoruz.

     Merkezde bulunan Ayasofya Camii geziyoruz. İstanbul’un latinler tarafından işgal edilmesi ile Trabzon’a kaçan 1204 yılında Trabzon imparatorluğunu kuran Komninos hanedanlığından imparator manuel tarafından 1250-1260 yılları arasında yaptırılan ve bir manastır kilise özelliği olan kutsal bilgelik anlamına gelen bu muhteşem kültür mirasını tüm detaylarıyla görüyoruz.

     Ayasofya Cami’ni ziyaret ettikten sonra Telkari Atölyesine (Kazaziye Dünyası Atölye) geçiyoruz. Burada Trabzon yöresine ait gümüş yapımı hakkında bilgiler alıyoruz ve isteyen misafirlerimiz buradan yöreye özgü takı ve ev ürünleri için alışveriş de gerçekleştirebiliyor. Telkari Atölyesi‘nden sonra yöreye özgü bir diğer Atölye olan Sürmene Bıçak Atölyesine (Akif Usta Bıçakçılık) geçiyoruz. Burada meşhur Sürmene Bıçaklarının kızgın çelikten dövülerek yapımını izliyoruz ve dileyen misafirlerimiz buradan bu bıçakları hediyelik olarak alabiliyor.
     Rotamıza Uzungöl ile devam ediyoruz. Uzungöl‘de yolun her iki tarafını kaplayan ağaç türleri, asma köprüleri, sakin akan gölün verdiği huzur ile yürüyüş yapabilir yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

     Uzungöl’de ki gezimizin ardından konaklamak üzere otelimize geçiyoruz.
     Konaklama yapacağımız hotelimiz Artvin’dedir. Hotel de alacağımız sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahildir.

   4. Gün: Fırtına Vadisi, Zilkale, Palovit Şelalesi, Ayder Yaylası, Gelintülü Şelalesi, Borçka, Karagöl.
     Otelimizden ayrıldıktan sonra Fırtına Vadisi boyunca yol alarak Çamlıhemşin’de bizleri bekleyen minibüslere binerek (ekstra) Çat vadisine giriş yapıyoruz. Şenyuva (Çinçiva) Taş Köprüde fotoğraf molası veriyoruz.

     Çinçiva Köyü’nün harika manzarasında fotoğraflarımızı çekerken rehberlerimiz Karadeniz Dağ mimarisi ile ilgili bilgileriyle yaşam şartlarını daha iyi hissedebilmenizi sağlayacaktır. Fotoğraf molamızın ardından Zil Kale’ye ulaşıyoruz. Ticaret güvenliği açısından çok önemli bir konumda bulunan deniz seviyesinden 750, çat deresinden ise 100 mt yukarıya kurulmuş bu Kartal Yuvası’nı andıran kaleyi gezip Kaçkarların eşsiz güzelliği ve bol oksijeni içerisinde büyülü bir dünyayı yaşamak için Palovit Şelalesi’ne geçeceğiz.

     Bu unutulmaz anların ardından programımızı tamamlayarak otobüslerimize geri dönüyoruz. Çamlıhemşin’den hareketle Hala Köyünden adını alan Hala Deresi boyunca ilerleyerek Ayder Yaylası’na ulaşıyoruz. Burada ilk önce Gelintülü Şelalesini görüyoruz ve Yaylaların sultanı olarak adlandırılan ve kaplıcalarıyla ünlü Ayder Yaylasını gezip bol bol fotoğraf çekiyoruz. Sonra Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan ve doğal haliyle bozulmadan günümüze ulaşmış olan Karagöl’e (ekstra) hareket ediyoruz. Borçka ilçesinde Çoruh Nehri kıyısında bizleri bekleyen minibüslere binerek yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuk sonrasında Karagöl’e ulaşıyoruz. Karagöl’de vereceğimiz serbest zaman sonrasında tekrardan otobüsümüze dönerek ekstra gezimizi tamamlıyor ve otelimize geçiş yapıyoruz.

     Konaklama yapacağımız hotel Rize’dedir. Otel de alacağımız sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fiyata dahildir.

   5. Gün: Batum-Dönüş Yolculuğu
     Sabah otelimizde yapacağımız kahvaltının ardından dileyen misafirlerimizle (ekstra olarak) Batum’a sınır kapısına geçiş sağlıyoruz rehber eşliğinde sınır kapısın da giriş harçlarımızı ödedikten sonra Batum’a giriş sağlıyoruz.

     Batum şehir merkezine doğru devam ederken Gonio Kalesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Aynı zamanda Bayburt’dan doğup Batum sınırlarına kadar gelen Çoruh Nehri’ni ve eski Gonio Köpürüsü’nü göreceğiz. Sonrasında şehir merkezine ulaşarak 1886 yılında yapılmış Orta Camii’ni görüyoruz. Daha sonra Avrupa şehir meydanlarını anımsatan Piazza Meydanı’na ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Avrupa Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştiriyoruz.

     Avrupa Meydanı’nda yükselen Kafkasların mitolojik yüzünü yansıtan Medea heykelini görerek rehberimizden bilgiler aldıktan sonra Poseidon heykelini görüyoruz. Daha sonra Batum limanına ulaşarak aşk filmlerine konu olmuş Ali ve Nino heykelini görüp rehberimizden hikayesini dinliyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman sonrasında veda ederek Sarp Sınır Kapısı’na doğru yola çıkıyoruz. Çıkış işlemlerini gerçekleştirdikten sonra dönüş yolculuğumuza geçiyoruz. Dönüş yolumuz üzerinde Rize Bezi Atölyesini (Tekpan Rize Bezleri Atölyesi) ziyaret ediyor ve orada dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabiliyorlar.
     Akşam üstü ve artık gün batarken günümüzü en iyi şekilde değerlendirmenin ve biriktirdiğimiz harika anılarımızın da keyfi ile İstanbul’a aynı güzergah üzerinden dönüyoruz. Sizleri almış olduğumuz noktalarda bırakarak siz değerli misafirimize farklı rotalarda tekrar görüşmek üzere veda ediyoruz.

❗️Batum’a Sadece Yeni Kimlik Kartı Yada Pasaport İle Geçiş Yapılabilir.
❗️Anne ve Baba Aynı Anda Yanında Olmayan 18 Yaş Altı Misafirlerimizin Batum’a Geçişi İçin Noterden Muvafakatname Almaları Gerekir.
❗️Bebekler Dahil Herkesin Kimliğinde Fotoğraf Olması Zorunludur

   NOT:
Ekstra olan hizmetlerin katılımı isteğe bağlı olup, katılım zorunluluğu bulunmamaktadır. Ekstra hizmetlere katılım sağlamak istemeyen misafirlere serbest zaman tanınmaktadır. Ekstra aktivite yada organizasyon yapılmayacaktır.
   ÜCRET:  7.375 ₺ Nakit veya Kredi Kartına Tek Çekim. Kredi Kartına otomatik artış ile Taksit.

Hiç yorum yok:

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri  &  Grand Alfa Karadeniz Turu      5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konakla...