26 Nisan 2019 Cuma

WEB TASARIMI KURSLARI 26 Ekim Cumartesi Günü BAŞLIYOR

 GÖNÜL ERLERİ KÜLTÜR DERNEĞİ 'miz 
 İstanbul Pendik Çarşısındadır. 

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
WEB TASARIMI
hayat boyu öğrenme logo ile ilgili görsel sonucu
kitap-hareketli-resim-0019kitap-hareketli-resim-0065
     Bu kursumuzun ön kayıtları başladı. Katılım talepleri toplanıp, Ekim ayı son haftası da kurslar başlayacak...


WEB TASARIMI

Haftada 2 Gün x 5'er Saat = Haftada 10 Saat
(Cumartesi ve Pazar 14:00 - 19:00)

Aylık 40 Saat, Toplam 264 Saat.
6 Ay, Aylık 40 TL
26 Ekim Cumartesi günü başlayıp
16 Nisan Pazar 2020 de bitecek
Ders Saatleri: 14:00 - 19:00



     PROGRAMIN ADI: Web Tasarımı

     PROGRAMIN DAYANAĞI
     1. 19.06.1986 tarihli ve 19139 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 3308 sayılı Meslek Eğitim Kanunu.
     2. 11.04.2018 tarihli ve 30388 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği,
     3. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/04/2016 tarih ve 19 sayılı “Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı” Kararı.
     4. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 17.07.2017 tarihli ve 104 sayılı “Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin 53 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programları” konulu kararı.

     PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
     1. En az ortaokul mezunu olmak.
     2. 16 yaşını tamamlamış olmak, 45 yaşından büyük olmamak.
     3. Kurs programının öngördüğü temel becerileri gerçekleştirebilecek yeterliliğe (fiziksel, psiko-motor) sahip olmak.

     EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
     Kurs programının uygulanmasında eğiticiler aşağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler;
     1. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelgeye” göre; Bilişim Teknolojileri alan öğretmeni olarak atananlar, öğretmen bulunamaması durumunda öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olanlar,
     2. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin Çizelge” ile belirlenmiş olan Bilişim Teknolojileri alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programları / fakülte mezunları.
     3. Bilişim Teknolojileri alanında/alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyesi, öğretim görevlileri,
     4. Bilişim Teknolojileri bölümü ile ilgili ön lisans mezunu olup en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,
     5. Mesleki eğitim veren ortaöğretim kurumlarının Bilişim Teknolojileri alanı mezunu veya bu alanda asgari dördüncü seviyede eğitim almış olanlardan en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu belgelendirenler,

     PROGRAMIN AMAÇLARI
     Web tasarımı kurs programını tamamlayan bireyin,
     1. Web sitesi tasarım ilkelerine göre site taslağını oluşturması,
     2. HTML kodları ile basit web işlemlerini yapması,
     3. HTML kodları ile gelişmiş web işlemlerini yapması,
     4. Stil şablonlarını (CSS) kullanması,
     5. Web tasarım editöründe temel düzenlemeleri yapması,
     6. Web tasarım editörü ile nesne işlemlerini yaparak, site yönetimini gerçekleştirmesi,
     7. Temel veri tabanı işlemlerini yapması,
     8. Web tasarım editörü ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştirmesi, amaçlanmaktadır.

     PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
     1. Bu kurs programında, tasarım ilkeleri doğrultusunda HTML ile web işlemleri, stil şablonu kullanma ve web tasarım editörüyle uygulamalar yapma ile ilgili bilgi ve becerilere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
     2. Programın uygulanmasında ağırlıklı olarak mesleki yeterlilik kazandırmaya yöntem ve teknikler uygulanmalıdır. Anlatım, soru-cevap grup çalışması, beyin fırtınası, tartışma, araştırma, problem çözme, gösterip yaptırma, uygulama yapma gibi öğretim yaklaşımlarından programa uygun olanlarından grupla/bireysel öğretim yöntem ve teknikleri uygulanmalıdır.
     3. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.
     4. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
     5. Programın uygulanmasında gerektiğinde iş piyasasının eğitim olanaklarından faydalanılabilir.
     6. Web tasarımı kurs programının amaçları, içeriği ve kazanımları yoluyla kursa katılan bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesi hedeflenmiştir.

     Değerler:

  • Sorumluluk,
  • Yardımlaşma,
  • Kurallara Uyma,
  • Duyarlılık,
  • Doğruluk ve dürüstlük,
  • Sabır.

     PROGRAMIN KREDİSİ
     Talim ve Terbiye Kurulunun 29.11.2013 tarihli ve 135 sayılı Kararı ile Kabul edilen “Mesleki ve Teknik Eğitimde Kredilendirme Esasları” doğrultusunda, kurs programını başarıyla tamamlayanlara 11 (onbir) kredi verilir.

     PROGRAMIN SÜRESİ VE İÇERİĞİ
     Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati uygulanır. Kurs süresi toplam 264 ders saatidir. Eğitim personeli, programın teorik ve uygulama sürelerini belirler.

     WEB TASARIMI KURSU MODÜLLERİ VE ZAMAN TABLOSU

     TASARIMIN TEMEL İLKELERİ - 12 Saat
     Proje ihtiyaçlarını belirleyerek web sitesi tasarım ilkelerine göre site taslağını oluşturur.
      İstenilen niteliklere uygun proje ihtiyaçlarını tespit eder.
      İstenilen niteliklere göre web site taslağını oluşturur.

     HTML İLE BASİT WEB İŞLEMLERİ - 36 Saat
     HTML kodları ile basit web işlemlerini yapar.
      İnternetle ilgili temel araçları kullanır.
      Yazım kriterlerine uygun temel HTML etiketlerini kullanır.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun metin biçimlendirme etiketlerini kullanır.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun bağlantılar oluşturur.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun tablolar oluşturur.

     HTML İLE GELİŞMİŞ WEB İŞLEMLERİ - 24 Saat
     HTML kodları ile gelişmiş web işlemlerini yapar.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun formlar oluşturur.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun çerçeveler oluşturur.
      HTML komut yazım kriterlerine uygun çoklu ortam araçlarını ekler.

     STİL ŞABLONU (CSS) - 48 Saat
     Stil şablonlarını (CSS) kullanır.
      Stil şablonunun(CSS) yapısına uygun CSS yapısı oluşturur.
      Stil şablonunun(CSS) yapısına uygun CSS özelliklerini kullanır.
      CSS menü işlemlerini yapar.
      Stil şablonunun(CSS) yapısına uygun olarak tarayıcı sorunlarını ve çözümlerini tespit eder.

     WEB TASARIM EDİTÖRÜNE GİRİŞ - 36 Saat
     Web projesi için web tasarım editöründe temel düzenlemeleri yapar.
      Web tasarım editörüne uygun ara yüzü kullanır.
      Web tasarım editörüne uygun metin işlemlerini yapar.
      Web tasarım editörüne uygun tablo işlemlerini yapar.
      Web tasarım editörüne uygun resim işlemlerini yapar.
      Web tasarım editörüne uygun çoklu ortam işlemlerini yapar.
      Web tasarım editörüne uygun bağlantılar oluşturur.

     WEB TASARIM EDİTÖRÜNDE İLERİ UYGULAMALAR - 36 Saat
     Web tasarım editörü ile nesne işlemlerini yaparak, site yönetimini gerçekleştirir.
      Stil şablonu (CSS) yapısına uygun CSS kullanır.
      SPRY nesneleri yerleşimlerinin tasarımına uygun SPRY nesnelerini düzenler.
      Yapılacak işe uygun formlarla çalışır.
      Web sitesinin projesine uygun web site yönetimi ve yayınlama işlemlerini yapar.

     TEMEL VERİTABANI İŞLEMLERİ - 36 Saat
     Temel veri tabanı işlemlerini yapar.
      İhtiyaca uygun veri tabanını tasarlar.
      Sorgular ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştirir.
      İlişkisel tabloları kullanır.

     WEB TASARIM EDİTÖRÜ İLE VERİTABANI İŞLEMLERİ - 36 Saat
     Web tasarım editörü ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştirir.
      Web tasarım editörüne uygun olarak temel veri tabanı düzenlemelerini yapar.
      Web tasarım editörüne uygun olarak detay sayfalar için düzenlemeler yapar.
      Web tasarım editörüne uygun olarak arama ara yüzleri oluşturur.
      Web tasarım editörüne uygun olarak veri tabanı kayıt işlemlerini gerçekleştirir.
      Web tasarım editörüne uygun olarak kullanıcı girişi için şifreli sayfalar oluşturur.

     TOPLAM KURS SÜRESİ (Ders Saati) 264

     ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEYLE İLGİLİ ESASLAR
     1. Her modül sonrasında değerlendirme yapılmalıdır.
     2. Başarım ölçütleri bilgi, beceri ve yeterlikler bazında açıklanmalıdır.
     3. Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kursun amaçları ve kazanımları ile uyumlu olmalıdır.
     4. Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre;
      Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri,
      Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
      Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden yapılır.
     5. Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar ve/veya varsa ödev-projelere göre yapılmalıdır. Puanlama yapılırken teorik ve uygulamalı kısmın değerlendirmedeki ağırlığı kurs programının özelliğine göre eğitici tarafından belirlenmelidir. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
     6. Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
     7. Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.

     PROGRAMIN UYGULANMASINDA KULLANILACAK ÖĞRETİM ARAÇ GEREÇLERİ
     Programın uygulama sürecinde;
     1. Ders kitabı olarak Millî Eğitim Bakanlığının yayınlamış olduğu materyaller kullanılmalıdır.
     2. Kaynak ders kitapları, bireysel öğrenme materyalleri, kaynak ders kitaplarının bulunmaması durumunda öğretmen/öğretici tarafından hazırlanan ders notları kullanılmalıdır.
     3. Yararlanılacak kaynak araç-gereçlerin programın amaçlarını gerçekleştirecek nitelikte öğretim, yöntem ve tekniklerine uygun olması önem taşımaktadır.
     4. Yararlanılacak kaynak araç-gereçler; bilgisayar ve çevre birimleri (yazıcı, tarayıcı, harici bellek ve benzeri), iletişim araçları (telefon, tele-konferans sistemleri, faks, internet erişimi ve benzeri), projeksiyon, web tasarım editörü programı vb. 

     BELGELENDİRME
     Kursu başarı ile tamamlayanlara Kurs Bitirme Belgesi, Not Döküm Çizelgesi ve talep edenlere Europass Sertifika Eki verilir. Kursu tamamlamadan ayrılanlara başardıkları modülleri gösteren Not Döküm Çizelgesi verilir.
hayat boyu öğrenme logo ile ilgili görsel sonucu

SAĞLIKLI BESLENME KURSU 1 Ekim 2019 'DA BAŞLIYOR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI
AİLE VE ÇOCUK KURS PROGRAMI
hayat boyu öğrenme logo ile ilgili görsel sonucu
kitap-hareketli-resim-0019kitap-hareketli-resim-0065
     Bu kursumuzun ön kayıtları başladı. Katılım talepleri toplanıp, Ağustos ayında kayıtlar yapılacak... Kurslar 1 Ekim 2019 da başlayacak.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
YAYGIN EĞİTİM KURUMLARI
YABANCI DİLLER A1 SEVİYESİ
SAĞLIKLI BESLENME
     Haftada 3 Gün x 3 Saat = 9 Saat.
Aylık 36 Saat, Toplam 184 Saat.
     5 Ay, Aylık 40 TL

1 Ekim 2019 Salı günü başlayıp,
Her hafta Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri
Saat 14:00 - 17:00
27 Şubat 2020 Perşembe
gününe kadar devam edecek.

     PROGRAMIN DAYANAĞI
     1. 24.06.1973 tarihli ve 14574 sayılı Resmî Gazete’ de Yayımlanan, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu,
     2. Talim ve Terbiye Kurulunun 20.04.2016 tarih ve 19 sayılı kararı ile kabul edilen, Yaygın Eğitim Kurumları Çerçeve Kurs Programı.
     3. Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dahil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives- Beslenme Dostu Okul Girişimi” Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol
     4. 29.09.2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete ’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı
     5. Temmuz 2013 T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı ile T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında yapılan “beslenme dostu okullar programı” iş birliği protokolü
     6. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 05.04.2012 tarih ve 21 sayılı kararı ile kabul edilen, Sağlık Bilgisi Dersi Öğretim Programı”
     7. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 08.02.2011 tarih ve 10 sayılı kararı ile kabul edilen, Mesleki ve Teknik eğitim Okul ve Kurumlarının 50 Alanına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri ile Çerçeve Öğretim Programlarında Değişiklik Yapılması.”

  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI:
  1. En az ortaokul mezunu olmak,
  2. 16 yaşından büyük, 50 yaşından küçük olmak. 
     EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
     Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca yayımlanan Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına göre atanan Aile ve Tüketici Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Sağlık Bilgisi olan öğretmenler görevlendirilir.

     PROGRAMIN AMAÇLARI
     Sağlıklı Beslenme Kurs Programını bitiren bireyin;
     1. Temel beslenme ilkeleri hakkında bilgi sahibi olması,
     2. Metabolizmaya etki eden etmenleri açıklaması, 
     3. Günlük enerji ihtiyacını doğru hesaplaması, 
     4. Çeşitli durumlara göre toplam enerji ihtiyacını hesaplaması,
     5. Sağlıklı yaşamı besinlerle desteklemenin önemini kavraması, 
     6. Sağlıklı yaşamı besinlerle destekleyerek günlük öğün planlaması, 
     7. Beslenme ilkeleri doğrultusunda günlük mönü planı yapması 
     8. Özel beslenme uygulaması gerektiren durumlarda, yeterli ve dengeli beslenmenin, beslenme ilkeleri doğrultusunda planlamasının önemini kavraması Amaçlanmaktadır

     PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
     Sağlıklı Beslenme Kurs programı aşağıda belirtilen hususlar çerçevesinde uygulanır: 
     1. Bireylerin yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenmesi, doğru beslenme alışkanlıkları kazanması; toplumda beslenmeye bağlı sorunların azalmasına olanak sağlayacaktır. Beslenme sağlık sorunlarının en aza indirilmesinde etki eden koruyucu etmenlerden biridir. İnsan yaşamını ilgilendiren birçok olayda doğrudan rolü olan beslenmenin önemi gün geçtikçe daha fazla anlaşılmaktadır. Yaşam için bu kadar önemli olan beslenme konusunda bireylerin bilinçlendirilmesi, sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi için gerekli bir unsurdur. Bu program ile bireylerin sağlıklı beslenmesine destek olabilecek şeklide farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.
     2. Kurs programı Milli Eğitim Bakanlığında görevli uzman, alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile işbirliği içinde hazırlanmıştır.
     3. Programın uygulanmasında öğrenci düzeyine, eğitim ortamına ve çevre etkenlerine göre ağırlıklı olarak bireysel öğrenmeyi destekleyici öğrenmeöğretme yöntem ve teknikleri kullanılır.
     4. Eğitim, verimli olması için, eğitime katılacakların kolaylıkla anlayabileceği şekilde teorik ve uygulamalı olarak düzenlenir.
     5. Her kursiyerin kendi günlük enerji harcamasını hesaplaması sağlanır.
     6. Her kursiyerin kendi toplam günlük enerji ihtiyacını hesaplaması istenir.
     7. Kursiyerlerin çeşitli kaynaklardan Beslenme Bilimi ve Beslenme Sorunları hakkında araştırma yapmaları ve eğitim ortamında sunmaları istenir.
     8. Kursiyerlerin beslenme ilkeleri doğrultusunda mönü örnekleri çalışmaları istenir.
     9. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında veya diğer kurumlarca açılan ve eğitim-öğretime uygun ortamlarda uygulanır.
     10. Sağlıklı Beslenme kursunu bitiren bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması hedeflenmiştir. Değerler Sorumluluk Doğruluk ve dürüstlük Kurallara uyma Sabır Nezaket Duyarlılık.

     PROGRAMIN KREDİSİ
     Genel kurs programlarında kredilendirilme yapılmamaktadır.

     PROGRAM SÜRESİ VE İÇERİĞİ
     Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati uygulanacak şekilde toplam 184 ders saati olarak planlanmıştır. Sürelerin konulara göre dağılımı aşağıdaki tabloda verilmiştir.
     Konular Süre (Ders Saati)
     Beslenme İlkeleri: 16
     Metabolizma: 16
     Enerji İhtiyacı: 24
     Enerji Hesaplamaları: 32
     Sağlıklı Yaşam ve Besinler: 32
     Öğün Planlama: 32
     Menü Planlama: 16
     Beslenme Sorunları: 16
     TOPLAM: 184 Saat

     İÇERİK:
     1. BESLENME İLKELERİ
     1.1. Beslenme Bilimi
     1.1.1. Beslenme Bilimi ve İlişkili Olduğu Bilimler
     1.1.2. Beslenme Biliminin Kapsamı
     1.1.3. Beslenme Biliminin Gelişimi
     1.1.4. Beslenme Bilimi ile İlgili Tanımlar
     1.1.4.1.Sağlık
     1.1.4.2.Besin
     1.1.4.3. Besin Ögesi
     1.1.4.4. Yeterli ve Dengeli Beslenme
     1.1.4.5. Yetersiz ve Dengesiz Beslenme
     1.1.4.6. Gıda Güvenliği
     1.1.4.7. Gıda Güvencesi
     1.1.4.8. Metabolizma
     1.1.4.9. Sindirim
     1.1.4.10. Emilim
     1.1.5. Beslenme Bilimine Hizmet Eden Kurum ve Kuruluşlar
     1.1.5.1. Ulusal Kurum ve Kuruluşlar
     1.1.5.2. Uluslararası Kuruluşlar
     1.2. Beslenme Sorunları
     1.2.1. Ülkemizdeki Beslenme Sorunları
     1.2.2. Ülkemizdeki Beslenme Sorunlarının Nedenleri
     1.2.3. Ülkemizdeki Beslenme Sorunlarına Alınabilecek Önlemler
     1.2.4. Güncel Beslenme Sorunları
     1.2.5. Kötü Beslenmenin Zararları
     1.2.5.1. Kişiye Zararları
     1.2.5.2. Topluma Zararları

     2. METABOLİZMA
     2.1. Enzimlerin Metabolizmaya Etkisi
     2.1.1. Enzimler
     2.1.1.1. Basit Enzimler
     2.1.1.2. Bileşik Enzimler
     2.1.2. Vücut Çalışmasındaki Önemi
     2.1.3. Gıdaların Yapısındaki Önemi
     2.1.4. Enzimlerin Etkinliği
     2.1.4.1. Enzim Miktarı
     2.1.4.2. Tepkimede Oluşan Ürün Miktarı
     2.1.4.3. Isı 
     2.1.4.4. pH
     2.1.4.5. Tepkime Süresi
     2.1.4.6. Mineral İyonları
     2.1.4.7. Etkinliği Engelleyiciler
     2.1.5. Enzim Çeşitleri
     2.2. Hormonların Metabolizmaya Etkisi
     2.2.1. Hormonların Tanımı
     2.2.2. Vücut Çalışmasındaki Önemi
     2.2.3. İç Salgı Bezleri ve Hormonları
     2.2.3.1. Hipofiz Bezi Hormonları
     2.2.3.2. Tiroid Bezi
     2.2.3.3. Paratiroit Bezi
     5 2.2.3.4. Pankreas Bezi
     2.2.3.5. Böbrek Üstü Bezi (Adrenal Bez)
     2.2.3.6. Cinsel Hormonlar
     2.2.3.7. Sindirim Kanalı Hormonları

     3. ENERJİ İHTİYACI
     3.1. Karbonhidratlar
     3.1.1. Tanımı Ve Önemi
     3.1.2. Çeşitleri
     3.1.2.1. Monosakkaritler
     3.1.2.2. Disakkaritler
     3.1.2.3. Polisakkaritler
     3.1.3. Karbonhidratların Vücutta Kullanılması
     3.1.3.1. Sindirim
     3.1.3.2. Emilim
     3.1.3.3. Karbonhidratlardan Enerji Oluşumu
     3.1.3.4. Vücut Çalışmasındaki Görevleri
     3.1.3.5. Karbonhidrat Kaynakları
     3.1.3.6. Karbonhidrat İhtiyacı
     3.1.3.7. Karbonhidrat İhtiyacını Karşılama İlkeleri
     3.2. Lipitler
     3.2.1. Tanımı
     3.2.2. Çeşitleri Basit Lipitler Bileşik Lipitler Steroller
     3.2.3. Yağların Yapısı Doymuş Yağ Asitleri Doymamış Yağ Asitleri Elzem Yağ Asitleri
     3.2.4. Yağların Özellikleri
     3.2.5. Yağların Vücutta Kullanılması Sindirimi Emilimi
     3.2.6. Yağların Vücuttaki Görevleri
     3.2.7. Yağ Kaynakları
     3.2.8. Yağ İhtiyacı
     3.2.9. Yağ İhtiyacının Karşılanmasında Temel İlkeler
     3.3. Proteinler
     3.3.1. Tanımı Ve Önemi
     3.3.2. Amino Asitler
     3.3.3. Protein Çeşitleri
     3.3.3.1. Basit Proteinler
     3.3.3.2. Bileşik Proteinler
     3.3.4. Proteinlerin Vücutta Kullanılması
     3.3.4.1. Sindirimi
     3.3.4.2. Emilimi
     3.3.5. Azot Dengesi
     3.3.6. Protein Kalitesi
     3.3.7. Protein Kaynakları
     3.3.8. Proteinlerin Vücut Çalışmasındaki Görevleri
     3.3.9. Protein İhtiyacı
     3.3.10. Protein İhtiyacının Karşılanmasında Temel İlkeler

     4. ENERJİ HESAPLAMALARI
     1.1. Besinsel Enerji
     4.1.1. Enerji Kaynağı
     4.1.2. Enerji Birimi
     4.1.3. Besin Ve Besin Öğelerinin Enerji Değeri
     4.1.4. Günlük Harcanan Toplam Enerji Miktarının Hesaplanması
     4.2.1. Bazal Metabolizma İçin Harcanan Enerjinin Hesaplanması
     4.2.1.1. Bazal Metabolizmanın Tanımı
     4.2.1.2. Bazal Metabolizmayı Etkileyen Etmenler
     4.2.1.3. Bazal Metabolizma Hesaplamalarında Kullanılan Cetveller
     4.2.1.4. Bazal Metabolizmada Harcanan Enerjinin Hesaplanması
     4.2.2. Fiziksel Etkinliklerde Harcanan Enerji Miktarının Hesaplanması
     4.2.2.1. Fiziksel Etkinliklerin Gruplandırılması
     4.2.2.2. Fiziksel Etkinliklerde Harcanan Enerjinin Hesaplanması
     4.2.2.3. Besin Öğelerinin Isısal Etkisi
     4.2.2.4. Günlük Toplam Enerji İhtiyacının Hesaplamasında Dikkate Alınacak Diğer Ölçütler

     5. SAĞLIKLI YAŞAM VE BESİNLER
     5.1. Vitaminler
     5.1.1. Tanımı Ve Önemi
     5.1.2. Vitamin Çeşitleri
     5.1.2.1. Yağda Eriyen Vitaminler
     5.1.2.2. Suda Eriyen Vitaminler
     5.2. Mineral Maddeler
     5.2.1. Kalsiyum
     5.2.2. Fosfor
     5.2.3. Demir
     5.2.4. İyot
     5.2.5. Sodyum ve Potasyum
     5.2.6. Flor
     5.2.7. Magnezyum
     5.2.8. Bakır
     5.2.9. Çinko
     5.2.10. Manganez
     5.2.11. Selenyum
     5.3. Su
     5.3.1. Suyun Vücuttaki Görevleri
     5.3.2. Su Gereksinimi
     5.3.2.1. Vücuttan Su Kaybı
     5.3.2.2. Su Kaybının Belirtileri
     5.3.3. Su Kaynakları
     5.3.4. İçme ve Kullanma Suyunun Nitelikleri

     6. ÖĞÜN PLANLAMA
     6.1. Öğün Planlama
     6.1.1. Besinlerin Bileşimi
     6.1.2. Günlük Beslenme Kılavuzu
     6.1.3. Öğünler ve Öğün Örüntülerinin Önemi
     6.1.3.1. Öğün Sayısı ve İçeriğinin Önemi 
     6.1.4. Sağlıklı Beslenmede Öğün Sayıları
     6.1.5. Tuz Tüketimi
     6.1.5.1. Tuz Tüketimini Azaltmanın Yolları
     6.6. Sıvı Tüketimi
     6.7. Besinlerin Ortalama Porsiyon Ölçüleri
     6.2. Besin Grupları
     6.2.1. Süt ve Türevleri
     6.2.1.1. Sütün Tanımı, Bileşimi ve Beslenmedeki Önemi
     6.2.1.2. Süt Ürünleri
     6.2.1.3. Süt ve Sütten Yapılacak Yiyeceklerin Pişirme İlkeleri
     6.2.1.4. Sütü Saklama Yöntemleri
     6.2.1.5. Bozuk Sütler ve Sütün Kontrolü
     6.2.1.6. Grup İçindeki Değişim Yiyecekleri, Ortalama Porsiyon Ölçüleri ve Günlük Gereksinim
     6.2.2. Et, Yumurta, Kurubaklagiller, Yağlı Tohumlar
     6.2.2.1. Tanımı, Bileşimi ve Beslenmedeki Önemi
     6.2.2.2. Kümes Hayvanlarının Etleri
     6.2.2.3. Deniz ve Tatlı Su Ürünleri
     6.2.2.4. Yumurta
     6.2.2.5. Kuru baklagiller ve Yağlı Tohumlar
     6.2.2.6. Grup İçindeki Değişim Yiyecekleri, Ortalama Porsiyon Ölçüleri ve Günlük Gereksinim
     6.2.3. Sebze ve Meyveler
     6.2.3.1. Tanımı, Bileşimi ve Beslenmedeki Önemi
     6.2.3.2. Pişirilme Esasları
     6.2.3.3. Sebze ve Meyveleri Pişirmeye Hazırlarken ve Pişirirken Dikkat Edilecek Hususlar
     6.2.3.4. Satın Alınması ve Saklanması
     6.2.3.5. Grup İçindeki Değişim Yiyecekleri, Ortalama Porsiyon Ölçüleri ve Günlük Gereksinim
     6.2.4. Tahıl ve Türevleri
     6.2.4.1. Tanımı ve Bileşimi
     6.2.4.2. Tahıl Çeşitleri
     6.2.4.3. Pişirme Yöntemleri
     6.2.4.4. Tahılların Satın Alınması
     6.2.4.5. Tahılların Saklanması
     6.2.4.6. Grup İçindeki Değişim Yiyecekleri, Ortalama Porsiyon Ölçüleri ve Günlük Gereksinim
     6.2.5. Yağlar ve Şekerler
     6.2.5.1. Yağlar
     6.2.5.2. Şekerler
     6.2.5.3. Grup İçindeki Değişim Yiyecekleri, Ortalama Porsiyon Ölçüleri ve Günlük Gereksinim

     7. MENÜ PLANLAMA
     7.1. Yemek Planlama
     7.1.1. Yemek Planlamanın Önemi
     7.1.2. Planlamaya Etki Eden Etmenler
     7.1.2.1. Servisin Yapılacağı Gurubun Özellikleri
     7.1.2.2. Yiyecek Hazırlama ve Servis İle İlgili Etmenler
     7.1.2.3. Dış Etmenler
     7.1.2.4. Yiyecek Hazırlama ve Pişirme İle İlgili Uygulamalar
     7.1.3. Yemek Listesi Hazırlamada Yiyecek ve Yemek Seçimi
     7.1.3.1. Renk Uyumu
     7.1.3.2. Kıvam Uyumu
     7.1.3.3. Tat Uyumu
     7.1.3.4. Şekil Uyumu
     7.1.4. Sabah Kahvaltısı İçin Yiyecek Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
     7.1.5. Öğle ve Akşam Yemekleri Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
     7.1.6. Yemek Listelerinin Denetimi
     7.1.7. Örnek Yemek Listeleri
     7.2. Standart Yemek Tarifeleri 
     7.2.1. Standart Yemek Tarifelerinin Tanımı
     7.2.2. Standart Yemek Tarifelerinin Yazılması
     7.2.3. Standart Yemek Tarifelerinin Kullanılması ve Yararları
     7.2.3.1. Yemeğin Adı ve Gurubu
     7.2.3.2. Yemeğin Porsiyon Ölçüsü
     7.2.3.3. Yemeğin Pişeceği Kap Ve Ocak
     7.2.3.4. Yemeğin İçine Konan Maddelerin Brüt, Net Miktarları ve Ortalama Ölçüleri
     7.2.3.5. Yemeği Hazırlama ve Pişirme Yöntemi
     7.2.3.6. Yemeği Hazırlama ve Pişirme Süreleri
     7.2.3.7. Yemeğin Besin Değeri ve Fiyatı
      7.2.4. Standart Yemek Tarifesi Örnekleri

     8. BESLENME SORUNLARI
     8.1. Beslenmeye Bağlı Hastalıklar
     8.1.1. Protein Yetersizliğine Bağlı Hastalıklar
     8.1.2. Karbonhidrat Yetersizliğine Bağlı Hastalıklar
     8.1.3. Yağların Yetersizliğine Bağlı Hastalıklar
     8.1.4. Mineral Yetersizliğine Bağlı Hastalıklar
     8.1.5. Vitamin Yetersizliğine Bağlı Hastalıklar
     8.1.6. Besin Alerjileri
     8.2. Doğuştan Metabolik Hastalıklarda Beslenme
     8.2.1. Doğuştan Metabolik Hastalıkların Sebepleri ve Etkileri
     8.2.2. Fenilketonüri
     8.2.3. Galaktozomi
     8.2.4. Gut
     8.2.5. Çölyak
     8.2.6. Diğer Metabolizma Hastalıkları

     ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEYLE İLGİLİ ESASLAR
    1. Değerlendirme, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği esaslarına göre belirlenmelidir.
* Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetler,
* Kursiyerin performansına dayalı olarak gerçekleştirilecek sınavlar,
* Kursiyere kurs sonunda uygulanan yazılı sınavlar, 100 puan üzerinden değerlendirilir.
     2. Değerlendirme; ders öğretmeni tarafından yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar veya varsa ödev ya da projelere göre yapılır. Birden fazla sınav şekli ile sınavı yapılan dersin puanı veya notu, bu sınavların aritmetik ortalaması ile belirlenir. Bu puan veya not, kursun başarı puan ya da notu olarak değerlendirilir.
     3. Programların özelliğine göre sınavlar ve başarı değerlendirmesi bilişim teknolojisi kullanılarak da yapılabilir.
     4. Kursiyerlerin sağlık durumları veya bedensel engelleri nedeniyle bazı derslerdeki sınavlar, durumlarına uygun sınav yöntemiyle yapılır.

     PROGRAMIN UYGULANMASINDA KULLANILACAK ÖĞRETİM ARAÇ GEREÇLERİ
     1) Programın uygulama sürecinde; kaynak ders kitapları, bireysel öğrenme materyalleri ve kaynak ders kitaplarının bulunmaması durumunda öğretmen/öğretici tarafından hazırlanan ders notlarından yararlanılabilir.
     2) Yararlanılacak kaynak araç-gereçler; İnternet ortamı, sınıf, atölye, ev vb. kursiyerin kendi kendine veya grupla çalışacağı ortamlar; yazı tahtası, tahta kalemi televizyon, VCD, DVD, projeksiyon, akıllı tahta ve bilgisayar donanımları, yazılı, görsel yayınlar, konuyla ilgili afiş, broşür vb. ilgili kitap, 11 dergi vb. ilgili yayınlar, hizmet sektörü, toplu beslenme yapan bütün kurumlar, Meyvelerin ve sebzelerin bol bulunduğu mevsimlerin tablosu, enerji ve besin öğeleri ihtiyacını gösteren tablolar, menü forum örneği, I – II – III grup yemeklerin listesi, kalem, silgi, makas, yapıştırıcı, cetvel, kâğıt vb. enerji ve besin ögeleri ihtiyacını gösteren tablolar, besin değişim listeleri, besin piramidi, dört yapraklı yonca fotoğraf, uyarıcı pano, duyuru panosu, konu ile ilgili resimler.

     BELGELENDİRME

İLETİŞİM VE YÖNTEM TEKNİKLERİ KURSU 30 Eylül 2019 'DA BAŞLIYOR

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ ALANI
AİLE VE ÇOCUK KURS PROGRAMI
hayat boyu öğrenme logo ile ilgili görsel sonucu

     Bu kursumuzun ön kayıtları başladı. Katılım talepleri toplanıp, Ağustos ayında kayıtlar yapılacak... Kurslar 30 Eylül 2019 da başlayacak.
İLETİŞİM ve
YÖNTEM TEKNİKLERİ
     Haftada 1 gün x 7 saat.
Aylık 24 SaatToplam 168 Saat.
     6 Buçuk Ay, Aylık 25 TL

30 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayıp,
Her hafta Pazartesi günleri
Saat 10:00 - 17:00
30 Mart 2020 Pazartesi
gününe kadar devam edecek.

  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ:
  1. Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre atanan tüm öğretmenler,
  2. İletişim alanında lisansüstü, lisans ve ön lisans eğitimi almış kişiler.
  • PROGRAMIN ADI
     İLETİŞİM YÖNTEM ve TEKNİKLERİ
  • PROGRAMIN DAYANAĞI
     1) 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu,
     2)Talim ve Terbiye Kurulu’nun 02/02/2016 Tarih ve 3 Sayılı kararı ile kabul edilen ‘’Ortaokul İletişim ve Sunum Becerileri Dersi’’ Öğretim Programı 
     3) Talim ve Terbiye Kurulu’nun 02.06.2014Tarih ve 50 sayılı kararı ile kabul edilen “Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programlarının 52 Alan ve 204 Dalına Ait Haftalık Ders Çizelgeleri”
  • PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI
  1. En az ortaokul mezunu olmak,
  2. Programın gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak. 
  3. 16 yaşından büyük, 40 yaşından küçük olmak. 
  • EĞİTİMCİLERİN NİTELİĞİ
     1.Talim ve Terbiye Kurulunca yayınlanan “Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları”na göre atanan tüm öğretmenler,
     2.İletişim alanında lisansüstü, lisans ve ön lisans eğitimi almış kişiler,
  • PROGRAMIN AMAÇLARI
     İletişim yöntem ve teknikleri kursunu bitiren bireyin,
     1. İletişim Yöntem ve Tekniklerine ait temel bilgi ve becerileri kazanabilmesi,
     2. Kendini doğru ifade edebilme,
     3. Kişisel özelliklere göre, davranış biçimi geliştirebilme,
     4. Etkin iletişim kurması,
     5. Beden dili ile iletişim kurması,
     6. Sağlıklı iletişim kurması,
     7. Grup iletişimi kurması,
     8. Örgüt iletişimi kurması,
     9. Telefonla iletişim kurmasına ilişkin yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
  • PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR
     İletişim Yöntem ve Teknikleri Programı kursiyere; iletişimin temel kavramları, iletişim türleri, kitle iletişim süreci, sosyal yaşamında iletişim, telefonla etkin iletişim kurabilmenin yanı sıra etkin, sağlıklı, grup ve örgüt iletişimi, beden dili ve iletişim engelleri ile ilgili bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. 
     1. Bu program; duygu, düşünce ve bilgilerin anında ve açıkça akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıyla sağlanan iletişimin ve kendini ifade etme yollarının verildiği bir öğrenim materyalidir.
     2. Bu program aynı zamanda, örgüt kavramı ve örgüt yapısı, örgüt iletişiminin önemi, örgütün iletişim engelleri ve çözüm yolları hakkında bilgi kazandıran bir eğitim programıdır.
     3. Bu program ile kişiler, iş ve sosyal yaşamlarında belirli kurallar çerçevesinde 2 etkili iletişim kurar. Çevreyle ve toplumsal gruplarla sağlıklı ilişkiler geliştirir.
     4. Kurs Programı, Millî Eğitim Bakanlığında görevli uzman ve alan öğretmenleri ve alan uzmanları ile iş birliği içinde hazırlanmıştır.
     5. Programın uygulanmasında ağırlıklı olarak bireysel öğrenmeyi destekleyici yöntem ve teknikler uygulanır.
     6. Programın uygulanabilmesi için gerekli materyaller sağlanmalıdır.
     7. Program, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında eğitim-öğretime uygun bir ortamda uygulanır.
     8. Program sonunda bireyin İletişim yöntem ve teknikleri bilgi ve kazanımları ölçülerek değerlendirme yapılır.
  • PROGRAM SÜRESİ VE İÇERİĞİ
     Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati olup programın toplam eğitim süresi 168 ders saati olarak planlanmıştır.
     1.ETKİN İLETİŞİM
     1.1. Kişiler Arası İletişim
     1.1.1. Tanımı
     1.1.2. Kişiler arası iletişimin gerekliliği
     1.1.3. Kişiler arası iletişime etki eden faktörler
     1.2. Kendini Tanıma
     1.2.1. Kendini tanımanın yolları
     1.2.2. Kendini doğru ifade etmenin öğeleri
     1.3. Dinleme
     1.3.1. Tanımı
     1.3.2. Çeşitleri
     1.3.3. Dinleme becerileri ve yöntemleri
     1.3.4. Dinlemeyi engelleyen tutum ve davranışlar
     1.4. İkna
     1.4.1. Tanımı
     1.4.2. İkna sürecinin unsurları
     1.4.3. İkna edici iletişim
     1.4.4. İknaya karşı koyma
     2. BEDEN DİLİ
     2.1. Mesaj Türleri
     2.1.1. Sözlü mesaj
     2.1.2. Sözsüz mesaj
     2.2. Beden Dili
     2.2.1. Beden dilinin tanım
     2.2.2. Beden dili ile iletişim
     2.2.3. Yaş, cinsiyet ve kültürler arası farklar
     2.2.4. Mimik
     2.2.5. Jest
     2.2.6. Tokalaşma
     2.2.7. Duruş
     2.2.8. Oturuş
     3. SAĞLIKLI İLETİŞİM
     3.1. Kişilerarası İletişim Önündeki Engeller
     3.1.1. Bireysel yetersizlikler
     3.1.2. Sosyo-ekonomik farklılıklar
     3.1.3. Kişiler arası çatışmalar
     3.2. Sağlıklı İletişim Kurmanın Yolları
     3.2.1. Kendini tanımak
     3.2.2. Güven sağlamak
     3.2.3. Empati yeteneği
     3.2.4. Etkin (aktif) dinleme
     3.2.5. İletişimde anlamayı test etmek(geri bildirim)
     3.3. İletişim Becerisinin Eğitimle Geliştirilmesi
     3.3.1. İletişim eğitimi
     3.3.2. İletişim eğitiminde yöntem ve teknikler
     3.4. Algılama
     3.4.1. Tanımı
     3.4.2. Niteliği
     3.4.3. Algılama süreci
     3.4.4. Algıda seçicilik
     3.4.5. Algılamada organizasyon
     3.4.6. Algılamada değişmezlik
     3.4.7. Sosyal algılama
     3.5. İletişimde Soru Sorabilme
     3.5.1. Önemi
     3.5.2. Çeşitleri
     3.5.3. Doğru cevap verme
     4.GRUP İLETİŞİMİ
     4.1. Grup
     4.1.1. Tanımı ve önemi
     4.1.2. Özellikleri
     4.1.3. Grup türleri
     4.1.4. Birey ve grup ilişkisi
     4.2. Grup İletişim Fonksiyonu
     4.2.1. Gruplarda iletişim yapısı
     4.2.2. Grup ilişkilerinde verimlilik
     4.2.3. Grup normu
     4.2.4. Grup ve liderlik oluşumu
     4.2.5. Gruplar arası iletişim
     4.3. Grup Çatışması
     4.3.1. Gruplarda çatışma olgusu
     4.3.2. Gruplarda çatışma nedenleri
     4.3.3. Grup çatışmasının çözüm yolları
     5.ÖRGÜT İLETİŞİMİ
     5.1. Örgüt
     5.1.1. Tanımı ve amacı
     5.1.2. Örgütün temel özellikleri
     5.1.3. Örgütün yapısı ve örgütleme süreci
     5.2. Örgütsel İletişim
     5.2.1. Örgütsel iletişimin önemi ve amacı
     4 5.2.2. Örgütsel iletişimin yapısı (kanallar)
     5.2.3. Örgütsel iletişim biçimleri(araçları) 
     5.3. Örgütün İletişim Engelleri
     5.3.1. Organizasyonlarda iletişim engelleri 
     5.3.2. Örgütlerde çatışma ve çatışma yönetimi
     6.TELEFONLA İLETİŞİM
     6.1. İletişimde Telefon
     6.1.1. Telefon
     6.1.2. Harf kodlama ve kısaltmalar
     6.1.3. Mesaj formları(telefon kayıt formu) kullanma 
     6.1.4. Çizelge oluşturma 
     6.2. Telefon Görüşmeleri 
     6.2.1. Etkili telefon görüşmeleri için ilkeler 
     6.2.2. Telefon görüşmelerini yönetme 
     6.3. Günümüz Telefon Santralleri 
     6.3.1. Telefon aktarma kuralları 
     6.3.2. Teknik olarak aktarma-yönlendirme 
     6.3.3. Tele sekreter kullanımı 
     6.4. Telekonferans Sistemi. 
     6.5. Kartvizitlik Malzeme ve Fihrist 
     6.5.1. Resmi kartvizitler 
     6.5.2. Özel kartvizitler 
     6.5.3. İş kartvizitleri 
     6.5.4. Fihrist 
     6.6. Telefon Raporlama Program.

     ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMEYLE İLGİLİ ESASLAR
     Bireylerin, çeşitli ölçme araçları kullanılarak;
     1. Kursun amaçlarına ulaşıp ulaşmadığı ölçülecektir.
     2. Kursiyerin kendi kendine yaptığı tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilecektir.
     3. Kurs sonunda kursiyerin Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuyup okuyamadığı ölçülüp not verilecektir.
     4. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılmalı ve sınav başarısı yönetmelik esaslarına göre belirlenmelidir.
     PROGRAMIN UYGULANMASINDA KULLANILACAK ÖĞRETİM ARAÇ GEREÇLERİ
     Programın uygulanma sürecinde, basılı ve görsel yayınlar, etkileşimli tahta, defter, kalem, silgi, telefon, kartvizit, fihrist kullanılır.
     BELGELENDİRME
     Kursu başarı ile tamamlayanlara, kurs bitirme belgesi düzenlenir.
hayat boyu öğrenme logo ile ilgili görsel sonucu

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri & Grand Alfa Karadeniz Turu

14 - 18 Ağustos 5 gün (3 gece otelde konaklamalı) Gönül Erleri  &  Grand Alfa Karadeniz Turu      5 Gün - 4 Gecelik (3 gece otel konakla...